Bogdan Trif: “Orice constructie de tip agroturistic in zona Biosferei Deltei Dunarii va fi pemisa”

Bogdan Trif: “Orice constructie de tip agroturistic in zona Biosferei Deltei Dunarii va fi pemisa”

 

Prin ordin de ministru, Bogdan Trif, Ministrul Turismului, a venit in intampinarea celor care isi doresc sa investeasca si sa dezvolte zona Deltei Dunarii. Noul act normativ special dedicat investitorilor in turismul din Delta faciliteaza constructia de pensiuni agroturistice si implicit accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Astfel, suprafata de teren aferenta unei pensiuni agroturistice din Delta scade de la minimul de 1000 mp, la minimul de 200 mp. Noua prevedere era necesara pentru ca aceasta zona este limitata ca suprafata de uscat, iar vechile conditii de dezvoltare turistica faceau imposibile majoritatea investitiilor in una dintre cele mai atractive zone din tara noastra, dar si din Europa. Asadar si cei care detin suprafete mici de teren in Delta, inconjurate sau traversate de apele Dunarii, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice si pot primi bani pentru investitii.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a discutat astazi cu presedintele Consiliului Judetean Tulcea despre aceste noi facilitati si a cerut autoritatilor locale sa creeze la randul lor conditii pentru atragerea de noi investitori si pentru dezvoltarea cat mai rapida a Deltei Dunarii si implicit a zonelor limitrofe.

“Orice constructie de tip agroturistic in zona Biosferei Deltei Dunarii va fi pemisa de acum chiar daca zona de uscat se va intinde doar pe 200 mp, insa doar in conditiile si sub prevederile stricte de protectie a mediului, faunei si florei din Delta. Sunt sustinatorul dezvoltatorilor in turismul romanesc, dar raman cel mai indarjit protector al zonelor naturale din Romania. Nu voi tolera nicio abatere de la regulile de mediu, pentru ca sunt adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile si dedicate generatiilor viitoare.” a precizat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul a raspuns astazi invitatiei reprezentantilor Consiliului Judetean la inaugurarea celui mai mare restaurant plutitor care va naviga pe apele Dunarii. In acest context, domnia sa a tinut sa se intalneasca, inainte de deschiderea sezonului estival, cu autoritatile si operatorii turistici din Constanta, Tulcea si Delta Dunarii alaturi de care a dezbatut problemele cu care se confrunta astazi turismul din zona.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry