Comisia lansează proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii locali”

Comisia Europeană a lansat pe 30 iunie proiectul „Construirea Europei împreună cu consilierii, care vizează dotarea consilierilor și a autorităților locale din întreaga UE cu instrumentele de care au nevoie pentru a le comunica, despre UE, cetățenilor din circumscripția sau zona lor.

Acest proiect va crea o rețea în întreaga UE, oferindu-le autorităților locale accesul la materiale actualizate despre politicile și normele UE care le-ar putea afecta circumscripția, seminare online specifice cu privire la aspecte-cheie, precum și posibilitatea de a vizita instituțiile UE. Începând cu 1 iulie, consilierii și autoritățile locale se pot înregistra pentru a participa la acest proiect. Este un răspuns direct la una dintre propunerile Conferinței privind viitorul, prin care se solicita „un sistem de consilieri locali ai UE, ca modalitate de a reduce distanța dintre instituțiile UE și cetățenii europeni”.

Acesta este un anunț, la momentul oportun, având în vedere că vineri, 17 iunie, Comisia a adoptat o comunicare care stabilește modul în care intenționează să dea curs celor 49 de propuneri formulate de conferință.

Proiectul se pune în aplicare în strânsă cooperare cu Comitetul Regiunilor și cu Rețeaua UE a consilierilor locali și regionali. Comunicarea cu privire la UE este o responsabilitate comună a instituțiilor UE și a reprezentanților din toate nivelurile de guvernanță din statele membre.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry