Florin Dobrescu: ”Mă întreb care mai este rolul managerului spitalului, Delia Râşnoveanu, în afară de încasarea lunară a salariului(…) O invit să își prezinte demisia!”

După un comunicat similar, transmis de consilierul județean Alexandru Bucălău, liberalii continuă seria atacurilor asupra Spitalului Județean de Urgență din Brăila. De data aceasta, secretarul de stat Florin Dobrescu a criticat investițiile făcute de administrația locală în sănătate.

Problemele care răbufnesc tot mai des din interiorul Spitalului Judeţean Brăila mă determină să iau atitudine, aşa cum am făcut-o şi în momentul în care ocupam funcţia de prefect. În noiembrie 2021, din funcţia de prefect de Brăila, am semnalat o situaţie aberantă existentă la Secţia Terapie Intensivă COVID, unde uşile erau mai înguste decât paturile.

În plină pandemie de COVID, când spitalele erau supraaglomerate şi izbucneau frecvent incendii în toată ţara din cauza suprasolicitării instalaţiilor electrice, în Spitalul Judeţean Brăila exista o bombă cu ceas, iar gravitatea situaţiei nu interesa pe nimeni.

Managerul spitalului, Delia Râşnoveacu și preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, când au aflat de problemă, au început să caute tot felul de scuze, în loc să găsească soluţii. Doar o minune a făcut ca la Spitalul Judeţean Brăila să nu fie o nenorocire!

În urma acestei intervenţii pe care am avut-o, Consiliul Judeţean a reuşit, în cele din urmă, să aducă uşile la dimensiuni normale. Dar de câte astfel de intervenţii mai este nevoie pentru ca Spitalul Judeţean Brăila să intre în normalitate? De câte luări de poziţie, de poze şi video cutremurătoare, puse în mediul online de pacienţii care au fost nevoiţi să suporte calvarul din spital, mai are nevoie preşedintele Chiriac, pentru a investi banii judeţului în interesul pacienţilor şi nu al firmelor de partid?

Când toată lumea, care a trecut măcar o dată ca pacient prin Spitalul Judeţean Brăila, ştie dezastrul din interiorul acestei unităţi medicale, este mai mult decât revoltătoare acuzaţia lansată de preşedintele CJ, potrivit căreia pacienţii se fac vinovaţi de faptul că spitalul are o imaginea deplorabilă, deoarece postează pe reţelele de socializare poze horror din interiorul saloanelor.

Este incalificabil ca tu, preşedinte al Consiliului Judeţean, să nu îţi asumi răspunderea pentru cum arată şi ce se întâmplă într-o instituţie aflată în subordinea ta!

În acelaşi timp, mă întreb care mai este rolul managerului spitalului, Delia Râşnoveanu, în afară de încasarea lunară a salariului. Dacă spitalul se află în responsabilitatea pacienţilor, atunci o invit pe doamna manager să îşi prezinte demisia, măcar aşa ştim clar că fiecare pacient este pe cont propriu în Spitalul Judeţean.

Mai nou, Francisk Chiriac susţine că tot pacienţii sunt cei vinovaţi de şpaga din spital!! Uitaţi o declaraţie venită din partea şefului Consiliului Judeţean, când este întrebat despre şpaga din Spitalul Judeţean Brăila: “Pacienţii sunt de vină, nu neapărat pentru că vin bolnavi acolo!!, ci că fac anumite lucruri, insistă la cadrele medicale să le dea câte ceva”. Unu la mână, pacienţii se fac vinovaţi că “vin bolnavi la spital” şi, doi la mână, sunt vinovaţi pentru că “insistă să dea şpagă la doctori”. Analizaţi absurditatea fără limită a acestor declaraţii făcute în dispreţul pacienţilor.

Ba mai mult, Chiriac continuă delirul declaraţiei, spunând că pacientul nu ar trebui să mai aibă tupeu să reclame dacă este nemulţumit de serviciul primit, pe motiv că el este care l-a deranjat insistent pe medic cu şpaga.

Reamintesc faptul că, în urmă cu trei ani, Spitalul Judeţean Brăila se află pe locul doi în topul şpăgilor din România, potrivit unui raport publicat de Anti-Bribery Sinergy, organism internaţional specializat în evaluarea şi certificarea sistemelor de management anti-mită. Între timp, cred că Spitalul Județean Brăila a urcat sigur pe primul loc în topul şpăgilor şi a ajuns clar pe ultimul loc la capitolul condiţii şi calitate a serviciilor medicale oferite în Spitalul Judeţean.

Florin Dobrescu, Secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry