Doina Popescu anunta ca a pregatit plangeri penale, pentru cei care au hartuit-o, inclusiv pentru posturile TV!

Doina Popescu anunta ca a pregatit plangeri penale, pentru cei care au hartuit-o, inclusiv pentru posturile TV!

 

 

In noaptea de 4 spre 5 iulie 2018, scriitoarea braileanca Doina Popescu se afla cu caravana “Ambulanta pentru literatura” in capitala, cand unor indivizi li s-a parut suspecta masina pe care o conducea femeia si au luat-o la intrebari, devenind chiar agresivi. Scriitoarea a sunat la politie si impreuna cu persoanele care deveneau tot mai recalcitrante au mers la sectie pentru a lamuri lucrurile.

Din primele declaratii se pare ca barbatii care au agresat-o pe Doina Popescu au crezut ca aceasta se afla in spatele unui mit fals, in care se spunea ca exista o ambulanta care fura copii pentru a le recolta organele si a le vinde apoi pe piata neagra. Totul fals!

A doua zi, Politia Romana a emis un comunicat de presa, care a devenit viral in scurt timp, in care era specificat faptul ca Doina Popescu este scriitoare, are un proiect cultural care implica “Ambulanta pentru literatura” si mai mult, faptul ca braileanca nu are nicio legatura cu acuzatiile care i se aduceau. Comunicatul a venit insa tarziu, o parte din presa centrala si din televiziunile nationale difuzand imagini si stiri care o incriminau pe Doina Popescu, aducandu-i prejudicii grave de imagine.

Anunt public ca am pregatit plangeri penale pentru site-urile si canalele de stiri care au continuat sa ma calomnieze, sa denatureze adevarul, sa manipuleze si sa instige dupa momentul comunicatului oficial al Politiei Romane din data de 5 mai 2018, prin care s-a anuntat ca toate zvonurile sunt false si ca nu exista acuzatii la adresa mea. De asemenea, avocatii mei vor face plangeri penale tuturor celor ce manipuleaza si instiga pe Fb cu minciuni gen, ”a dat bomboane unei fetite sau a avut numere false, lada frigorifica si alte aberatii”, a declarat scriitoarea pe pagina sa de Facebook.

O mare parte din persoanele care au luat parte la evenimentele din noaptea de 4 iulie, fara sa stie despre ce era vorba si care au instigat la violenta, si-au dat seama apoi de greseala imensa pe care au facut-o si au contactat-o pe Doina Popescu cerandu-si scuze.

Va informez ca un numar mare de cetateni de etnie rroma m-au sunat ca sa-si ceara scuze si sa-mi spuna ca sunt rusinati ca au fost acolo in noaptea de 4 spre 5 iulie 2018 sau ca au crezut pentru cateva minute sau ore acea imbecilitate. Se vor declansa actiuni penale pentru calomnie, amenintare si instigare pentru toti cei ce scriu tampenii pe Fb, chiar daca sunt rromi sau nu!”, a adaugat scriitoarea.

 

 Doina Popescu: “Propun ca data de 4 iulie sa devina ziua internationala de lupta impotriva inculturii si obscurantismului”

 

Am asistat cu totii neputinciosi in noaptea de 4 iulie la un masacru al culturii, o batjocora adusa unei femei care iubeste literatura, iubeste frumosul si nu a dorit decat sa-si impartaseasca dragostea ei cu toti romanii, indiferent de culoarea, cultura sau varsta acestora.

Evenimentul care ne-a marcat pe toti cei care stateam acasa, in fata televizorului, cu sufletul la gura si inmarmuriti de puterea unei gloate de inculti, care isi cautau dreptatea falsa, fara sa acuze prejudicii reale, nu trebuie sa ramana doar o amintire neplacuta. Acest eveniment nefericit trebuie tratat ca pe un semnal de alarma, asupra starii de confuzie avansata, in care traiesc foarte multi romani.

Sunt confrati care jubileaza, considerand ca exact asta am meritat. Altii sunt panicati ca-mi va creste cota. Pacat! Eu nu sunt in competitie cu nimeni! Niciun scriitor nu ia locul altui scriitor. Ambulanta pentru literatura este un proiect cultural care trateaza lumea cu poveste buna si umor. Romanele mele mai desteapta lumea. Pe care poate, nu pe toata! Pentru ca niciun intelectual sa nu mai treaca printr-un cosmar similar, propun ca data de 4 iulie sa devina ziua internationala de lupta impotriva inculturii si obscurantismului. Cer public oamenilor de cultura romani sa sprijine demersul meu. Va rog sa distribuiti aceasta propunere. Sa facem din cultura prioritate nationala. Un popor fara cultura este doar o gloata! – spunea istoricul Nicolae Iorga”, a adaugt Doina Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry