Producătorii agricoli vor avea cu 20% mai mult spațiu pentru comercializarea produselor obținute!

Producătorii vor ocupa 40% din pieţe şi vor avea atestate şi carnete de comercializare.

Certificatele de producător pentru comercianţii din pieţe vor fi înlocuite prin atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor, iar spaţiile minime din pieţe alocate producătorilor individuali cresc de la 20 la 40%, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege schimbă în totalitate sistemul prin care producătorii agricoli, persoane fizice, valorifică produsele proprii în pieţele agroalimentare. Astfel, actualele certificate de producător vor fi înlocuite de atestatul de producător şi carnetul de comercializare a produselor.

Ambele documente se emit de către Unitățile Administrativ Teritoriale, la solicitarea producătorilor, persoane fizice care doresc să-şi valorifice produsele obţinute în ferma/gospodăria proprie. În pieţe este obligatorie organizarea de spaţii de vânzare distincte, care sunt rezervate în exclusivitate producătorilor agricoli persoane fizice deţinătoare a unui atestat de producător şi a unui carnet de comercializare.

Procentul de alocare a spaţiilor de vânzare este de minimum 40% din totalul spaţiilor de vânzare existente.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry