Se intampla in Romania: Sute de gospodarii afectate, masini luate de ape si oameni blocati in autoturisme!

Se intampla in Romania: Sute de gospodarii afectate, masini luate de ape si oameni blocati in autoturisme!

 

 

Cele mai afectate localitati sunt Slanic Moldova si Oituz.

“Avem peste 45 de locuinte inundate efectiv, multe curti, 9 poduri si podete avariate, blocate practic, avem 7 masini luate de apa, foarte multe diguri de protectie grav avariate, ce pun in pericol foarte multe case, inclusiv un bloc de locuinte in statiunea Slanic Moldova. Avem intrerupte utilitatile, referitor la curentul electric speram ca, pana diseara, sa putem da drumul in statiune la acesta. Si gazul a fost intrerupt pentru o portiune din oras”, a declarat joi pentru MEDIAFAX, Gheorghe Baciu, primarul orasului Slanic Moldova.

Apa potabila va fi restrictionata, deoarece exista avarii chiar si la statia de apa din localitate. Potrivit acestuia, nu exista victime umane.

Conform autoritatilor din Bacau, au fost afectate de inundatii sapte localitati, respectiv Slanic Moldova, Oituz, Comanesti, Stefan cel Mare, Bogdanesti, Darmanesti si Tirgu Ocna.

Orasul Slanic Moldova a fost cel mai afectat de ploile abundente din ultimele ore. Astfel, traficul a fost blocat pe DN 12B, care traverseaza orasul Slanic Moldova si care a fost acoperit de apa si aluviuni. Mai mult, au fost blocate in trafic cinci autoturisme, in care se aflau 22 de persoane, printre care si doi copii. Un echipaj SMURD le-a acordat asistenta medicala, fara a se inregistra probleme deosebite. Echipele de interventie au reusit deblocarea masinilor catre dimineata.

“Au fost afectate aproximativ 300 de locuinte si gospodarii din judetul Bacau de aceste inundatii, in urma ploilor abundente din ultimele ore. Lucram acum pentru evacuarea apei din locuinte, beciuri si curti. Din fericire, nu a fost inregistrata vreo victima”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Cepoi, reprezentant al ISU Bacau.

Sedintele de la Tribunalul din Focsani au fost suspendate joi, dupa ce parterul institutiei a fost inundat in urma unei ploi torentiale. Incidentul s-a produs in urma unei ploi abundente. In cateva minute, subsolul si parterul cladirii Tribunalului din Focsani au fost inundate, iar angajatii au sunat la numarul unic de urgenta 112.

Pompierii s-au dus la fata locului cu o autospeciala si cu o motopompa, dar nu au mai intervenit deoarece apa s-a scurs in afara cladirii. Activitatea la Tribunalul din Focsani s-a reluat in jurul pranzului chiar daca pe holurile institutiei inca se mai vad urmarile inundatiei.