Acuzații grave! Viorel Botea, despre candidatul PNL la Primărie: ”Nu a trecut treapta a II-a | El trebuie să implementeze România Educată”

Viorel Botea, fost inspector școlar general, a criticat dur discursul candidatului PNL la Primăria Brăila, Cătălin Canciu. Botea spune că actualul șef al învățământului brăilean este cel care ar trebui să implementeze ”România Educată”, în schimb aduce mari prejudicii de imagine corpului profesoral.

”Astfel de exprimări suburbane, de la colțul blocului, nu fac decât să aducă prejudicii de imagine și mai mari Inspectoratului Școlar Județean Brăila. Acest limbaj, este un limbaj tipic șefului său de partid, un limbaj cel puțin jenant, nu la adresa mea ci la adresa corpului profesoral. Să ne amintim doar un singur lucru, că dumnealui este cel care trebuie să implementeze proiectul România Educată. Cum, o astfel de persoană cu un astfel de limbaj poate să implementeze un astfel de proiect?”, a declarat Viorel Botea.

În ultima apariție publică, Cătălin Canciu a declarat, făcând referire la Viorel Botea, că ”andropauza e mai periculoasă decât menopauza”. În replică, Botea spune că șeful ISJ, în loc să-l cizeleze pe șeful lui de partid, a luat din apucăturile lui Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, cel care se chinuia să citească un discurs cu degetul de pe foaie, de la tribuna Camerei Deputaților.

Mai grav este că actualul șef al învățământului brăilean, Cătălin Canciu – profesor doctor în Geografie, ar fi picat treapta a II-a, conform informațiilor pe care le are candidatul AUR.

”În loc, dumnealui să îl conducă pe domnul Popa pe un drum corect, să zicem, din punct de vedere al exprimării educaționale nu face altceva decât să se apropie de un anumit tip de limbaj care nu este specific nici măcar persoanelor care sunt pe la colțul străzii.

Dumnealui trebuie să înțeleagă că un profesor de valoare începe de la un elev de valoare. În momentul în care tu, de exemplu, nu ai luat treapta a II-a, nu ai cum să înțelegi ce înseamnă politici educaționale, ce înseamnă să faci educație de calitate.

Din informațiile pe care le avem, domnul doctor Canciu nu a luat treapta a II-a”, a declarat Viorel Botea, candidatul AUR la Consiliul Județean și fost inspector școlar general.

Învăţământul liceal se organiza pe trepte: treapta I, parte integrantă în învăţământul obligatoriu de 10 ani, cuprindea clasele a IX-a şi a X-a, în vreme ce treapta a II-a cuprindea clasele a XI-a şi a XII-a pentru învăţământul de zi şi clasele XI-XIII, pentru învăţământul seral.

Sistemul de organizare a selecţiei pentru treapta a II-a a eliminat, nu de puţine ori, tocmai pe acei elevi care, în urma examenului de admitere la liceu – treapta I, intrau la anumite profile cu medii mai mari decât elevii repartizaţi, în ordinea mediilor, la profilele următoare, mai puţin atrăgătoare.

Elevii înscrişi în treapta I la un profil considerat bun urmau să fie motivaţi suplimentar pentru ca, în urma concursului de admitere în treapta a II-a, să-şi păstreze locul. În acest fel, finalizarea liceului la profilurile cele mai solicitate era posibilă doar pentru elevii care dovedeau că depun interes constant pentru pregătirea în respectiva meserie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry