Alexandru Bucălău explică de ce nu au votat liberalii în ultima ședință de Consiliu Județean

Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal s-au abținut în ședința de joi, 31 martie, de la vot, la două proiecte care priveau rectificări bugetare. Liberalul Alexandru Bucălău spune că, împreună cu colegii de partid, au ales să nu voteze bugetul propus de administrația PSD, motiv pentru care nu vor vota nicio altă rectificare.

Bucălău a vorbit și despre banii care vor merge către UAT-uri în acest an. Liberalii sunt nemulțumiți de faptul că plafonul cofinanțărilor a fost redus și spun că primarii nu vor avea fonduri necesare pentru a realiza ceea ce își propun în comunitățile lor.

”Au fost două proiecte pe ordinea de zi, două proiecte de hotărâre la care noi ne-am abținut, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal, referitoare la rectificarea bugetară. După cum bine știți noi nu am fost de la început de acord cu bugetul propus pentru anul acesta. Este un buget care se axează pe cheltuirea banului public, nu pe investirea acestuia.

În altă ordine de idei am votat proiectul de hotărâre privind asocierea Consiliului Județean Brăila cu UAT-urile, cel care, știți foarte bine, a fost și în anii trecuți. Anul acesta l-am votat în varianta propusă de Partidul Social Democrat. Încă o dată îmi exprim nemulțumirea că dânșii nu au ținut cont de punctele de vedere și părerile pe care le-am avut la discuțiile cu dumnealor, cu privire la plafonul de care va beneficia fiecare comună. Anul acesta a coborât la 300 de mii de lei, de la 350, cât era anul trecut. Consider că este un plafon mic pentru nevoile județului și nevoile pe care le au primarii în județul nostru, dar am considerat că este bine să îl votăm pentru dânșii au nevoie de susținere pentru investiții și pentru rezolvarea problemelor pe care le au în comunitățile dumnealor”, a declarat consilierul județean Alexandru Bucălău.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry