Alexandru Dănăilă-Zaharia: ”Spitalul Judeţean trebuie să-şi reia activitatea la capacitate maximă”

Președintele PNL, Alexandru Dănăilă i-a solicitat prefectului județului Brăila să facă demersurile necesare pentru redarea circuitului normal Spitalului 3. Dănăilă spune că managerul spitalului ar fi cel care blochează acest demers, în ciuda faptului că documentația a fost trimisă de două săptămâni către Direcția de Sănătate Publică.

Pentru că este obligatoriu ca Spitalul Judeţean să-şi reia activitatea în cel mai scurt timp, şi pentru că nu mai putem aştepta ca managerul spitalului să blocheze acest demers din nu ştiu ce interese, am discutat cu dl Cătălin Boboc, Prefectul Brăilei şi i-am solicitat să se implice în rezolvarea acestei probleme astfel încât de săptămâna viitoare totul să revină la normal.

Am discutat în ultimele zile cu mai mulţi medici care mi-au spus că încă de săptămâna trecută ar fi fost posibilă deschiderea spitalului dar din păcate nici până azi pacienţii nu au putut beneficia de îngrijirile medicale de care au nevoie. Celelalte Spitale din Brăila au revenit la normal mai puţin cel Judeţean, deci se poate dar nu se vrea. Nu putem sta toţi să privim cum Spitalul 3 este aproape gol, iar pacienţii cu afecţiuni grave nu au unde să fie trataţi”, spune președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

Înainte ca Spitalul 3 să fie redat bolnavilor cronici, DSP trebuie să-și dea acordul pentru Corpul E – noua secție de Cardiologie și Pediatrie – pentru a deveni spital suport covid. Decizia DSP întârzie să apară.

Președintele CJ spune că l-a contactat personal pe directorul DSP, Gabriel Ciochină, însă acesta i-a transmis că este foarte ocupat și că muncește foarte mult, uneori și până la ora 23.00.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry