ANI s-a sesizat în cazul primarului din Viziru! Ana Cornelia Macrineanu, acuzată de conflict de interese

”Se acordă suma de 300 lei fiecărei salariate care face parte din aparatul de specialitate al primarului comunei Viziru, județul Brăila, reprezentând cadou în bani cu ocazia zilei de 8 martie – Ziua Internațională a Femeii” –  a fost Dispoziția nr.114 dată de Ana Cornelia Măcrineanu, în martie 2023.

Printre beneficiarele ”cadoului” în bani, se numără chiar primarul comunei, Ana Cornelia Măcrineanu, cea care a semnat actul administrativ.

La Dispoziția 114/02.03.2023, a fost anexat tabelul cu cele 20 de beneficiare ale acestui cadou, cap de listă fiind primarul comunei Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu. S-au cheltuit astfel 6.000 de lei.

În exercitarea mandatului de primar, deși avea un interes de natură patrimonială, a emis și semnat în luna martie 2023, o Dispoziție privind acordarea unor angajați din aparatul de specialitate al primarului a unei sume de bani, sumă de care a beneficiat și persoana evaluată.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. 57/2019

,a transmis Agenția Națională de Integritate.

În aceeași lună, Măcrineanu a decis să părăsească, cel puțin la nivel declarativ, tabăra PSD și s-a lăsat fotografiată în sediul PNL Brăila.

De când a anunțat că părăsește Partidul Social Democrat, primarul comunei Viziru, Ana Cornelia Măcrineanu, s-a ținut de prostii!

În aprilie 2023, mai mulți cetățeni din comuna Viziru au reclamat faptul că două persoane au încercat să le împartă cozonaci cu mesajul ”sunt din partea doamnei primar”. Vizirenii nu s-au lăsat păcăliți de ceea ce pare a fi mită electorală și au sunat la 112.

Legea spune că ”oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”. Doamna primar pare să nu dea doi lei pe libertatea oamenilor pe care i-a trimis să împartă plocoane în numele ei.

Mai grav este faptul că persoanele care împărțeau cozonacii se pare că sunt funcționari publici. Aceștia au profitat de realizarea nomenclatorului stradal pentru a intra în discuție cu vizirenii și pentru a le oferi cozonacii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry