Antoneta Ionita la RAPORT! Deputatul a pus pe tapet activitatea din ultima sesiune parlamentara

Antoneta Ionita la RAPORT! Deputatul a pus pe tapet activitatea din ultima sesiune parlamentara

 

 

32 de propuneri legislative, 15 intrebari si interpelari adresate ministrilor, noua declaratii politice, 14 luari de cuvant in plen, zeci de ore de audiente acordate la cabinetul parlamentar din Braila si participarea la evenimente si intalniri publice semnificative. Acesta ar fi rezumatul activitatii deputatului PNL de Braila Antoneta Ionita, in ultima sesiune parlamentara, care vine sa completeze o activitate dinamica, desfasurata inca de la inceputul mandatului.

Activitatea din aceasta sesiune a parlamentarului liberal s-a concentrat pe remedierea unora dintre problemele sistemului sanitar, care afecteaza direct pacientii: criza citostaticelor, subfinantarea asistentei medicale primare, desele disfunctionalitati in sistemul informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, disparitia medicamentelor generice de pe rafturile farmaciilor, rezolvarea situatiei Serviciului Judetean de Ambulanta Braila si masurile adoptat pentru achizitionarea de ambulante noi, stadiul construirii Spitalului Regional de Urgenta Braila- Galati, problema rezidentilor in specialitatea de expertiza medicala a capacitatii de munca, in judetul Braila.

Una dintre cele mai importante si recente interventii ale deputatului Antoneta Ionita a vizat plafonul la medicamentele compensate. Dupa o prima interventie, ea a reusit sa creasca de la 700 la 900 de lei plafonul de venit al unei persoane pentru care statul suporta 90% din compensarea unei retete.

A urmat interventia din luna iulie, dupa ce deputatul brailean a constatat o anomalie, odata cu majorarea pensiilor.

In urma majorarii pensiilor cu cativa lei, milioane de pensionarii s-au trezit in situatia de a incasa putin peste 900 de lei, dar sa piarda 40% din compensarea pretului la medicamente, mai exact de la 90%, la 50%. Am solicitat majorarea plafonului, iar presiunile exercitate de parlamentarii PNL si-au atins scopul si au  determinat Guvernul sa ia in discutie situatia pensionarilor si majorarea la 990 de lei a plafonului pana la care ei beneficiaza de compensarea cu 90% a pretului medicamentelor”, a declarat deputatul liberal.

Tot in urma unei interpelari a parlamentarului brailean, catre ministrul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat ca isi propune sa dezvolte programele nationale de sanatate pentru afectiuni mintale si neurologice degenerative.

Stiu ca multi dintre braileni si-au pierdut increderea intr-o clasa politica dominata prea mult de interese personale. Inainte de a fi deputat, eu sunt mama, sunt medic, sunt sotie si stiu ce inseamna responsabilitatea cuvantului rostit si a promisiunii facute. Va asigur ca nu ma duc la Bucuresti in plimbare. Intreaga mea activitate din Parlamentul Romaniei inseamna grija pentru semenii mei si pentru problemelor lor. Inseamna responsabilitate fata de brailenii care mi-au acordat increderea si speranta lor. Vreau sa ma uit cu seninatate in ochii fiecaruia, in ochii copiilor mei si in ochii propriei mele constiinte si sa simt ca mi-am facut datoria”, este mesajul deputatului liberal Antoneta Ionita catre braileni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry