Liberalii CONDAMNĂ premierea elevilor cu rezultate excepționale! Anii trecuți, Canciu era primul, pe scenă, alături de primar și președinte!

Au dus politica pe cea mai joasă treaptă și au adus în jocul lor murdar elevii cu rezultate EXCEPȚIONALE! O rușine, pentru un partid de dreapta, care ar trebui să se concentreze pe votul tinerilor, care ar trebui să militeze pentru progresul educației și al viitorului tinerei generații!

”Gala de excelenţă organizată de PSD cu ocazia premierii celor mai buni elevi din Brăila a fost o adevărată demonstraţie de ipocrizie din partea administraţiei social-democrate, care se află de zeci de ani la butoanele judeţului şi ale municipiului”,

spune Florin Dobrescu, pensionar MAI, numit politic în funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii.

O afirmație total greșită! Gala a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean(în parteneriat cu administrația locală), care, la acest moment, este condus de Elena Tudor, inspector școlar general care nu este membru de partid. Mai mult, anii trecuți, când inspectoratul era condus de actualul președinte al Organizației Municipale PNL Brăila, secretar de stat în Ministerul Turismului și Antreprenoriatului, Cătălin Canciu, liberalii nu găseau nicio problemă în premierea elevilor. Atunci, gala nu mai era ”demonstrație de ipocrizie”. Când Canciu oferea premii elevilor, alături de aceeași administrație ca și acum, gala nu mai era organizată de PSD.

Reamintim că premierea elevilor cu rezultate excepționale s-a făcut din bugetul local al Primăriei și Consiliului Județean, proiecte care au fost votate de toți consilierii, inclusiv cei ai Partidului Național Liberal.


Elita educației brăilene aruncată în noroiul politic, de liberali! Dobrescu, despre premierea performanței: ”festivisme comuniste ieftine!”

Reamintim că la începutul lunii decembrie Inspectoratul Școlar Județean a premiat performanța elevilor și profesorilor din Brăila. Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a Teatrului Maria Filotti.

Premiile s-au oferit în funcție de rezultate elevilor care au obținut locurile 1,2,3 la olimpiade internaționale, olimpiade naționale, nota 10 la evaluarea națională și bacalaureat. Din respect pentru calitatea învățământului brăilean, au fost premiați și profesorii elevilor.

S-au acordat premii pentru 97 de elevi și profesori, pentru a stimula performanța, pentru a recompensa eforturile depuse și rezultatele obținute. Sumele au fost alocate din bugetele Primăriei Municipiului Brăila și Consiliului Județean Brăila conform parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila. La Festivitatea de premiere s-au oferit flori și diplome iar sumele aferente premiilor în bani au fost virate în contul fiecărei unități de învățământ, care îi va distribui elevilor și profesorilor.

Nu ajută şi nu încălzeşte pe nimeni astfel de gale de excelenţă făcute din ipocrizie. Astfel de festivisme comuniste ieftine nu fac decât să răscolească frustrări vechi şi să învârtă şi mai tare cuţitul în rană”,

mai spune Dobrescu.

Premiile în bani acordate au fost după cum urmează:

  • pentru premii la olimpiadele internaționale – 9.600 lei;
  • pentru premiul I la fazele naționale ale olimpiadelor – 4.800 lei;
  • pentru premiul II la fazele naționale ale olimpiadelor – 3.200 lei;
  • pentru premiul III la fazele naționale ale olimpiadelor – 800 lei;
  • pentru media 10 la examenele naționale – 3.000 lei.

Au fost premiați cu câte 1.000 lei și profesorii îndrumători ai elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale.

Valoarea totală a premiilor acordate în acest an la Gala de Excelență în Educație a fost de circa 300.000 lei, fondurile fiind asigurate în mod egal de Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal Brăila.

Pentru olimpiadele internaționale pe discipline școlare, au fost premiați următorii elevi:

  • Radu Ioan Stoian – medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului;
  • Bogdan Mihai Ciocîrlan – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică;
  • Tudor Alexandru Minaev – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa;
  • Andreea Ștefania Zaharia – premiul III la Olimpiada Internațională de Limba Neogreacă.

Au fost premiați elevi care au obținut premii la olimpiadele naționale de limba și literatura română, geografie, limba germană, limba engleză, limba rusă modernă și maternă, religie, robotică, TIC, educație tehnologică, fabricarea produselor din lemn, canto clasic, pedagogie, psihologia educației și șah, precum și elevii de la Liceul cu Program Sportiv care au obținut rezultate meritorii în atletism și lupte libere.


Cine este Florin Dobrescu și cum a ajuns acest individ să trântească pe jos cu elevii și profesorii de 10 ai Brăilei?

Sergiu Florin Dobrescu are 50 de ani și de-a lungul carierei sale ca polițist a fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Brăila, șeful Serviciului Ordine Publică al IPJ Brăila și șeful Poliției orașului Făurei. Din mai 2021, după ce a ieșit la pensie, a ocupat funcția de director zonal al Tiger Security Services SA București, după care a fost numit politic, de către PNL, prefect al județului Brăila.

În februarie 2022 a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, după care a fost mutat la Ministerul Muncii, pe aceeași funcție, pentru a-i face loc colegului său de partid Cătălin Canciu.

La începutul lunii octombrie, pe fondul unor tensiuni politice, Dobrescu era acuzat de către un consilier județean PSD.

”Domnule secretar de stat cu pensie specială, vă beți cafeaua la minister și mai luați si un salariu foarte decent, pentru a nu face nimic și doar a face campanie electorală din poziția pe care o ocupați. Șeful de partid v-a promovat oare pentru datoriile rămase din vechi, când erați la Făurei? De unde atâta grijă pentru acest oraș?”, întreba la acea dată consilierul județean Andrei Ichim.

Nici până azi, Dobrescu nu a răspuns la acuzațiile conform cărora ar fi beneficiat de numiri politice în contul unor datorii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry