Autoritatile locale pot infiinta distributii de gaz! Anuntul a fost facut astazi la Braila de catre presedintele PNL Ludovic Orban

Autoritatile locale pot infiinta distributii de gaz! Anuntul a fost facut astazi la Braila de catre presedintele PNL Ludovic Orban

 

 

Liberalii s-au pus pe treaba si au formulat o serie de amendamente care vin in ajutorul administratiilor locale. De aceasta data, proiectele vizeaza concesionarea retelelor de distributie, de catre autoritatile locale.

Prin modificarea adusa legii, unitatile administrativ teritoriale isi vor putea infiinta chiar ele aceste retele, nemaiavand nevoie de avizul guvernului. Primariile vor putea sa-si infiinteze servicii de utilitate publica, care sa se ocupe de aceste investitii, folosind atat fonduri proprii, cat si fonduri atrase, inclusiv prin parteneriate cu alte primarii sau cu Consiliile Judetene.

“S-a dat din nou competenta autoritatilor locale sa infiinteze distributii de gaz, pe plan local, fie organizate ca servicii publice, fie prin concesionare, prin licitatie cu firme private. Acest lucru veti vedea ca va genera consecinte extrem de favorabile, cu o singura conditie, sa existe deschidere din partea Transgaz, pentru a aviza proiectele de infiintare a institutiilor”, a declarat presedintele PNL Ludovic Orban.

Pana acum, concesiunile se faceau doar de catre Ministerul Energiei si caietele de sarcini pentru aceste concesiuni trebuiau aprobate prin hotarare de guvern.

 

 

 

 

lensa.ro

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry