Avertisment pentru Cîțu: ”Intrarea în luna februarie fără un buget de stat este echivalentul unei crime”

Economistul Adrian Câciu avertizează coaliţia de guvernare că intrarea în luna februarie fără un buget de stat este echivalentul unei crime, în contextul pandemiei. În plus, acesta spune şi că efectele economice ale lipsei bugetului se vor vedea chiar şi în al doilea trimestru al anului, scrie DC News.

“Dacă începem luna februarie fără buget, înseamnă că vom avea un buget efectiv în luna martie. Asta înseamnă că toate instituţiile lucrează la 1/12 din capacitate şi necesar de cheltuieli, ceea ce înseamnă mai puţini bani pentru economie. Nu se pot face proiecte noi, nu se pot face contracte noi, se derulează doar ce este angajat, contractat. Iar în situaţia în care suntem noi azi, când nu ştim cum va evolua al treilea val de pandemie în Europa, să nu ai un buget final cu rezerve destule pe Sănătate, este aproape o crimă, pentru că practic te laşi descoperit în a finanţa cheltuielile imediat necesare.

Pe de altă parte, nu mai putem discuta de o redresare a economiei în trimestrul I, pentru că nu mai putem vorbi de stimuli acordaţi prin buget, dacă el nu există. Efectul se va vedea şi pe trimestrul II, pentru că o economie care nu se redresează şi scade are un efect de inerţie”, a declarat Adrian Câciu pentru DC NEWS.

Declaraţiile vin în contextul în care surse politice afirmă că membrii coaliţiei de guvernare încă nu au ajuns la un acord privind legea bugetului, deşi iniţial se vorbise ca acesta să fie aprobat până pe 4 februarie.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry