Bocănel a pierdut la Galați! Curtea de Apel le-a dat dreptate inspectorilor ANI!

Bocănel Marian, primar al comunei Dudești, județul Brăila, a fost cercetat și acuzat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese administrativ.

Mai exact, ”în exercitarea mandatului de primar, a aprobat și semnat în perioada 26 octombrie 2017 – 14 decembrie 2018, 80 de acte administrative care au produs un folos material pentru soția sa, constând în încasarea sumei de 14.851 lei și în creșterea cifrei de afaceri și a profitului societății comerciale la care aceasta deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 76 alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003”, spune ANI.

Deși suma de bani este considerabilă, primarul spunea la acea dată că a achiziționat doar câteva lucruri de la propriul magazin, din bani publici.

Am cumpărat hârtie igienică, un detergent pentru spălat pe jos, un sac de var pentru echipa de fotbal, mai mult chestiuni din acestea de igienă”,

a spus Bocănel, pentru ziarul Obiectiv.

Primarul a încercat în zadar să atace raportul de evaluare formulat de ANI. Curtea de Apel Galați i-a respins acțiunea.

Respinge acţiunea ca nefondată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Galaţi. Pronunţată azi, 10.06.2021, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată pe site-ul instituției.

Marian Bocănel a câștigat alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu un scor foarte bun, obținând 64,39% din voturile concetățenilor care s-au prezentat la urne. El este primar al comunei Dudești, din județul Brăila, din anul 2000.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry