Campanie cu cozonaci la Viziru! Măcrineanu, acuzată că trimite angajații cu ploconul! Poliția cercetează cazul!

Mai mulți cetățeni din comuna Viziru au reclamat faptul că două persoane au încercat să le împartă cozonaci cu mesajul ”sunt din partea doamnei primar”. Vizirenii nu s-au lăsat păcăliți de ceea ce pare a fi mită electorală și au sunat la 112.

Legea spune că ”oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”. Doamna primar pare să nu dea doi lei pe libertatea oamenilor pe care i-a trimis să împartă plocoane în numele ei.

Mai grav este faptul că persoanele care împărțeau cozonacii se pare că sunt funcționari publici. Aceștia au profitat de realizarea nomenclatorului stradal pentru a intra în discuție cu vizirenii și pentru a le oferi cozonacii.

”La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, cu privire la faptul că angajați ai unei instituții publice oferă cozonaci cetățenilor.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care, din primele date, au stabilit faptul că un tânăr, de 29 de ani, împreună cu o femeie, de 57 de ani, ambii angajați ai instituției publice, s-ar fi deplasat pe străzile din comuna Viziru în vederea verificării nomenclatorului stradal.

Aspectele sesizate privind oferirea unor bunuri fac obiectul verificărilor polițiștilor, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Brăila.


Cine este Ana Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru?

Ana Cornelia Măcrineanu a fost consilier local și viceprimar, ales pe listele PSD, fiind promovată de fostul primar Dima Priceputu, care a încetat din viață în aprilie 2021. Câteva luni mai târziu, susținută în continuare de Partidul Social Democrat, Măcrineanu a câștigat alegerile pentru funcția de primar.

”Mulțumesc echipei Partidului Social Democrat care a fost alături de mine în această campanie, în fiecare zi, și vă promit că împreună cu Consiliul Județean Brăila vom duce la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în derulare”, spunea Măcrineanu, după ce s-a văzut primar.

La începutul lunii martie 2023, Măcrineanu s-a lăsat fotografiată în sediul PNL, spunând că va candida la viitoarele alegeri din partea Partidului Național Liberal.