Care sunt șansele PNL-ului la Consiliul Județean și cine va fi candidatul la președinție în 2024?

În ultima conferință de presă a Partidului Național Liberal Brăila, deputatul Alexandru Popa a vorbit despre alegerile locale din 2024. Liberalii consideră că la următoarele alegeri au o șansă reală în fața PSD-ului, doar dacă vor rămâne uniți.

”Din partea Partidului Național Liberal, la Consiliul Județean, va candida cel care stă cel mai bine în sondaje și cel care își va dori la momentul acela. Mai este mult până în 2024, mai avem lucruri de construit. Am început munca în partid, organizăm municipiul, 80% din candidații pe județ, în linii, mari sunt stabiliți, dacă nu intervin alte probleme în următorii doi ani de zile, sau dacă nu apare un candidat mai bun. O să începem din vară cu un nou set de sondaje în comunele în care nu am avut organizații care s-au poziționat bine la ultimele alegeri”, a declarat președintele PNL Brăila.

Deputatul Popa nu îl consideră pe actualul președinte al Consiliului Județean un contracandidat puternic spunând că oricine ar putea să-l doboare într-o luptă electorală, dacă nu ar fi susținut de PSD.

”Dacă discutăm de Francisk Chiriac, poate să-l bată oricine. Noi discutăm de PSD, că Francisk Chiriac nu reprezintă nimic politic vorbind(…) Dacă organizarea va merge pe linia care a fost până acum și vom fi uniți, și vom înțelege că doar împreună vom putea răzbi, iar contextul național ne va ajuta, sunt șanse reale să câștigăm Consiliul Județean”, a declarat deputatul Alexandru Popa.

Întrebat dacă va candidat la președinția Consiliului Județean, Popa a declarat: ”La ora actuală nu m-am gândit. Sincer vă spun că nu m-am gândit niciodată să candidez, deci nu mă interesează, la momentul ăsta. Dar, până în 2024, dacă cred că va fi bine pentru partid, nu mă voi da la o parte de la nicio candidatură”.

Pe surse, PNL Brăila pare că îl pregătește pe fostul prefect, secretarul de stat Florin Dobrescu, pentru a candida la președinția Consiliului Județean în 2024.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry