Catalin Boboc: “Bugetele locale au fost devalizate cu aproximativ 5 miliarde de lei(…) Primarii liberali din judetul Braila se tem de faliment!”

Catalin Boboc: “Bugetele locale au fost devalizate cu aproximativ 5 miliarde de lei(…) Primarii liberali din judetul Braila se tem de faliment!”

 

 

Catalin Boboc trage un semnal de alarma fata de rectificarile bugetare si acuza Guvernul pentru situatia incerta prin care trec UAT-urile conduse de PNL, din judetul Braila. Fost candidat la fotoliul de primar al Brailei, Boboc atrage atentia asupra faptului ca masurile luate de Guvern vor duce chiar la falimentarea unor UAT-uri.

Primariile din judetul Braila nu vor mai avea bani pentru a continua investitiile incepute si sunt in imposibilitatea se a demara altele, din cauza lipsei fondurilor pentru cofinantarea unor programe guvernamentale sau europene. Prognoza este una sumbra, multi primari liberali braileni se tem ca, pana la finalul anului nu vor mai avea bani nici pentru asigurarea functionarii, iar unii vorbesc chiar despre falimentul primariilor pe care le conduc. Situatia este cauzata de politicile fiscale impuse de actuala guvernare inca de la inceputul acestui an, cand a avut loc un adevarat jaf instrumentat de PSD, cel care a decis ca sumele defalcate din impozitul pe venit, care ramaneau la dispozitia bugetelor locale, sa fie diminuate”, a declarat liberalul Catalin Boboc.

Primvicepresedintele PNL Braila considera ca suma alocata de Guvern, catre comunitatile locale, in valoare de 1,1 miliarde de lei, este una infima si mai mult, nu este corelata cu adevaratele probleme cu care se confrunta primarii din judet.

Bugetele locale au fost devalizate cu aproximativ 5 miliarde de lei, iar Guvernul Dancila si cel care il conduce din umbra, Liviu Dragnea, au promis ca, la rectificare, situatia se va echilibra si toate Unitatile Administrativ Teritoriale vor beneficia de cel putin la fel de multi bani ca in 2017. O noua minciuna marca PSD, care a alocat pentru rectificare doar 1,1 miliarde de lei, adica o suma de cinci ori mai mica decat cea pe care a luat-o abuziv de la comunitatile locale. Pentru Liviu Dragnea si colegii sai de PSD comunitatile sunt niste simple puncte pe harta, nevoile oamenilor nu conteaza, iar modernizarea sau dezvoltarea unor localitati sunt impiedicate premeditat, prin nationalizarea bugetelor locale. Pentru ca o comunitate dezvoltata inseamna un pic de bunastare si oameni care nu mai voteaza pe banda rulanta promisiunile ipocrite ale PSD”, a declarat Boboc.

Mai mult, din discutiile pe care le-a purtat cu primarii PNL, Boboc a ajuns la concluzia ca exista posibilitatea ca si acesti 1,1 miliarde de lei sa fie alocati preferential, in functie de culoarea politica.

Tot mai multi primari liberali braileni se tem ca banii pentru echilibrarea bugetelor, si asa putini, se vor aloca arbitrar, pe criterii politice, si ca vor fi favorizate comunele cu primari PSD. Politizarea distributiei de fonduri este o practica veche a PSD, cu ajutorul careia a incercat mereu sa reduca la tacere orice primar din opozitie care vrea sa dezvolte proiecte cu fonduri europene sau guvernamentale si are nevoie de cofinantari. PSD nu s-a sfiit sa santajeze primarii sau chiar sa ii determine sa treaca in barca social-democrata, daca vor bani pentru proiecte”, explica liberalul.

Catalin Boboc considera ca astfel de masuri nu fac decat sa impiedice dezvoltarea UAT-urilor, deoarece un edil responsabil, care isi doreste un plan de dezvoltare pentru comunitatea pe care o conduce, nu se poate baza pe fondurile alocate de Guvern.

Doar o stabilitate a acestor bugete, o predictibilitatea a lor, poate permite creionarea investitiilor pe termen mediu si lung, poate permite aplicarea unor programe gandite de edili. Ceea ce se intampla la nivel local nu este, insa, altceva decat continuarea politicii iresponsabile si irationale dusa de PSD la nivel national, acolo unde se constata aceeasi lipsa de investitii, unde autostrazile, drumurile expres, spitale regionale raman doar promisiuni ale unui guvern incompetent, care isi bate joc de Romania!”, a atras atentia Catalin Boboc, primvicepresedinte al PNL Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry