Cătălin Boboc: ”Fac parte din categoria politicienilor care nu se înghesuie să fie ”prins în poză” la inaugurări(…)Mă bucur, însă, de fiecare lucru care se realizează în Brăila!”

Cătălin Boboc: ”Fac parte din categoria politicienilor care nu se înghesuie să fie ”prins în poză” la inaugurări(…)Mă bucur, însă, de fiecare lucru care se realizează în Brăila!”

 

 

Prim-vicepreședinte PNL Brăila, Cătălin Boboc a salutat decizia celor patru municipii din vestul țării, care au înțeles importanța creării unei alianțe având la bază un singur scop, acela de a atrage fonduri europene în baza unor proiecte de interes comun, care să dezvolte zona de vest.

Dacă în alte vremuri situația nu era atât de clară, acum, șefii celor două administrații vecine nu mai au nicio scuză. În condițiile în care atât Brăila cât și Galați sunt conduse de social-democrați, având majoritate parlamentară și un Guvern, care în ciuda faptului că nu a dat dovadă de stabilitate, nu și-a schimbat culoarea, Boboc consideră că doar orgoliile celor doi primari țin pe loc dezvoltarea zonei.

În timp ce noi ne batem în paternități ale unor proiecte care nu se mai nasc niciodată și ne consumăm inutil în tot felul de comentarii, alții merg înainte. La Galați și la Brăila, primarii sunt PSD. Președinții de consilii județene sunt PSD. Guvernul României este PSD. Cu toate pârghiile în mână, administratorii celor două orașe sunt incapabili să constituie o zonă metropolitană, să scrie un proiect comun, să atragă fonduri pentru cei peste 450.000 de locuitori. Domnilor, chiar este așa de greu să vă asociați? Chiar contează atât de mult unde este sediul sau cum se va numi asocierea care ar putea însemna investiții, locuri de muncă și, în final, bunăstare? Chiar nu puteți depăși orgoliile prostești care ne țin în loc?, a întrebat liberalul.

Cătălin Boboc a atras atenția asupra faptului ca orgoliile dintre Brăila și Galați nu fac decât să-i îndepărteze pe locuitorii care își doresc un trai mai bun, într-un oraș care să le ofere mai multe posibilitați.

Din păcate și în ciuda faptului că ambii sunt social-democrați, cei doi primari, Marian Dragomir și Ionuț Pucheanu, par să nu găsească numitorul comun care să lege cele două municipii în vederea dezvoltării.

Boboc a declarat că ar fi interesat să se implice în dezvoltarea unei asocieri între cele două municipii, și mai mult, liberalul consideră că într-o stare de normalitate politicienii ar trebui să se lupte pentru oamenii pe care îi reprezintă, pentru cei care i-au ales și nicidecum între ei.

Fac parte din categoria politicienilor care nu se înghesuie să fie ”prins în poză” la inaugurări și la tăieri de panglici. Mă bucur, însă, de fiecare lucru care se realizează în Brăila. Dacă aș vedea că pe coperta statutului asociației Brăila-Galați, indiferent cum s-ar numi ea, ar scrie ”realizat de Marian Dragomir”, nu mi-ar fi frică nicio secundă că asta înseamnă mai puține voturi pentru PNL. Dimpotrivă. Aș pune mâna pe telefon și l-aș suna pe Marian, să-l felicit și să-l întreb dacă pot fi util și eu cu ceva. Măcar cu un sfat sau cu o idee. Așa cred eu că arată o lume normală. Așa cred eu că trebuie să procedeze niște politicieni care pun, înaintea orgoliilor, oameni și comunitățile care i-au ales să îi reprezinte vremelnic, a mărturisit fostul senator, Cătălin Boboc.

În final, liberalul a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că atât din Brăila, cât și din Galați, oamenii aleg să plece. Este realitatea unei zone slab dezvoltate și lipsită de oportunități pentru cei care își doresc o carieră, sau un trai mai bun.

Boboc a declarat că este dispus să renunțe la orice luptă politică pentru un ideal comun, acela al unei zone metropolitane Brăila-Galați, care să aducă beneficii locuitorilor din ambele municipii.

Personal, nu cred că este important cui a aparținut o inițiativă, ci important este să se realizeze ceva. Cred că nu este nicio rușine să înveți din experiențele altora, să iei tot ce este bun și care poate fi aplicat. Cred că, momentan, continuăm să irosim timpul, să ne pierdem oamenii și să-i lăsăm fără speranța că zona poate fi dezvoltată. Și mai cred în viitorul zonei metropolitane Brăila-Galați, în potențialul ei, în puterea ei de a aduce dinamism și bunăstare. Cu o singură condiție: să nu mai existe, pentru acest proiect comun, politicieni de ”stânga” și de ”dreapta”, ci viziune comună și solidaritate, astfel încât să susținem dezvoltarea și viitorul, indiferent cine s-ar afla la guvernare!”, a declarat prim-vicepreședinte PNL Brăila, Cătălin Boboc.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry