Chiriac, despre ”bătăușul de la Cireșu”: ”Nu a făcut nimic cât a fost parlamentar! Din cauza lui fermierii nu și-au primit banii pe calamități!

La începutul lunii martie, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare din cadrul SRPA SPIRU HARET, o stație proiectată să asigure apa necesară pentru irigarea unei suprafețe de 137.000 ha de pe raza județului. A urmat o vizită la o fermă de procesare lucernă din județul Brăila, iar mai apoi la o fermă de vaci de lapte.

Deputatul de la Cireșu a comentat vizita ministrului, supărat fiind că Barbu nu a fost îndrumat spre fermele deținute de liberali. În consecință, președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, i-a amintit ”bătăușului de la Cireșu” că fermierii liberali erau cei care trimiteau ”plăcuțe suedeze”, de la malul mării, brăilencelor.

”Voiați ca domnul ministru să viziteze ferma domnului Mocanu? Cel care făcea ode mamelor PSD-iste, pe la mare, unde ne dădea și ne înjura mamele?

Am ales doi oameni care fac producție, doi oameni care sunt la vedere, sunt membrii PSD. Eu vă spun că Partidul Social Democrat are foarte mulți fermieri, o să-i scoatem pe toți în față. Toată lumea trebuie să vină să-i ceară acceptul bătăușului de la Cireșu ca să fie fermier, sau să vadă pe cine vizitează?

El nu a făcut absolut nimic cât a fost parlamentar, în comisia de agricultură, decât să-și betoneze pe partea lui, unde are terenul, sistemul de irigații. În rest nu a făcut. Noi, de fiecare dată, și la Consiliul Județean am aprobat OUAI-urile, am aprobat certificatele de urbanism, inclusiv lui.

Nu am văzut de la domnul Popa, sau bătăușul de la Cireșu și de la gașca lui, cum s-a implicat el în a susține fermierii din Brăila.

Domnul ministru a spus că cele mai multe OUAI-uri sunt în Brăila, cele mai multe investiții, pe sistemul de irigații, din țară, sunt în județul Brăila”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Chiriac a atras atenția asupra faptului că deputatul Alexandru Popa nu a făcut nimic pentru agricultura județului Brăila, deși se află în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, ba mai mult, cu doi ani în urmă, s-a opus propunerii ca fermierii din Brăila să primească bani pentru calamități.

”Poate nu știți că în anul 2022, acest bătăuș de la Cireșu, care spune că el protejează agricultura și că este fermier, nu a votat în Comisia de Agricultură pentru ca județul Brăila să primească banii pe calamități. Din cauza votului lui, fermierii din județul Brăila și din țară nu și-au primit banii pe calamități, din cauză că i-a cerut partidul să voteze așa”, a atras atenția președintele Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry