Cine îngroapă agricultura din România? TUDOSE: ”PNL a votat PENTRU reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor!”

Europarlamentarul Mihai Tudose susține că europarlamentarii liberali au votat în PE în favoarea unei propuneri referitoare la utilizarea pesticidelor, care i-ar fi afectat pe agricultorii români.

Propunerea a fost respinsă în PE şi cu votul PSD.

”Am să fac publică ultima ispravă galbenă în ceea ce priveşte „cum se luptă la Bruxelles colegii galbeni pentru agricultori”! Nu a precizat Rareş Bogdan pentru agricultorii din ce ţară se luptă ei, dar dacă e luptă… amănuntele nu mai contează! Votul recent privind reducerea drastică şi obligatorie a folosirii pesticidelor. Pentru propunerea care risca să arunce în aer agricultura şi securitatea alimentară din România şi ţările estice au votat eurodeputaţii PNL. Pentru respingerea propunerii aberante, formulate de o ecologistă germană, am votat 299 de europarlamentari, inclusiv reprezentanţii PSD. Rezultatul fiind căderea la vot a propunerii respective! După cum se poate vedea (voturile prezentate la sfârşit), eu „de la bufet” am votat în favoarea României şi a agricultorilor români! Ei nu!!!”, susţine Mihai Tudose.

Mihai Tudose a acuzat iniţial PNL că a lăsat PSD singur în faţa protestelor transportatorilor şi fermierilor, deşi la greva profesorilor, Ciolacu „a fost 24/24, alături de Ciucă şi şi-a luat şi el înjurăturile egal cu premierul”. „Aţi văzut vreun reprezentant al PNL-ului acum în faţă? Avem şi noi o amărăciune pe chestia asta”, a declarat europarlamentarul PSD la Digi24.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry