Ciucă: ”Și eu sunt supărat. Nu trebuie să încurajăm traseismul!” | Se aude, Popa?

La București liberalii se calcă pe picioare să oprească traseismul politic, iar la Brăila, deputatul de la Cireșu ar striga în gura mare: lăsați primarii să vină la mine!

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a făcut declarații la Digi 24 despre Ordonanţa privind comasarea alegerilor, care introduce posibilitatea traseimului politic în cazul primarilor. Liberalul a susținut că şi el este supărat.

”Şi eu sunt supărat, pentru că nu trebuie să încurajăm traseismul. Aici este o chestiune, sper să mă audă cât mai mulţi primari. Sunteţi oameni în funcţii publice, care reprezentaţi baza partidelor politice. Este o chestiune de respect pentru cetăţeni şi de moralitate a partidelor mainstream(…)

Noi am încercat să găsim soluţiile pentru a evita aceasstă oportunitate ca primarii să treacă de la un partid la altul: Problema care apare este următoarea, sunt primari, în număr de vreo 200, care ar putea să îşi piardă mandatele trecând de la un partid la altul, acele localităţi nu vor avea primar şi consiliu local până la intrarea în mandat a noilor aleşi. Căutăm soluţii pentru a vedea care e varianta cea mai bună, fie varianta ca 200 de primării să rămână fără primării, fie găsim altă formulă juridică. Cu certitudine, PNL nu încurajează traiseimul politic”, a ţinut să precizeze Nicolae Ciucă, la Digi24.

La Brăila însă, se pare că Organizația Județeană a scăpat de sub control. Pe lângă declarațiile făcute de președintele Alexandru Popa, cu privire la alegerile europarlamentare, deputatul spune că mai are câțiva PSD-iști de adus în partid.

”Câtă frunză, câtă iarbă, sunt deja! Ideea este că voi alege ce este bun. Nu voi lua la grămadă. Cereri sunt foarte multe. Sunt doi – trei, primari PSD, pe care i-am refuzat(…) Eu nu fac politică la sacoșă, iau doar oamenii buni. Nu iau cantitate, iau calitate”, spunea deputatul, în fața simpatizanților PNL.

Aducând tot mai mulți PSD-iști în PNL, liberalul nu poate fi acuzat că face ”blaturi” cu Partidul Social Democrat. În fapt, Popa speră ca, făcând acest joc de glezne în fața conducerii centrale a Partidului Național Liberal, șefii de la capitală să îl ierte și să nu-l mai pună să-și asume candidatura la Consiliul Județean.

În ceea ce privește viitoarele alegeri, Popa le-a transmis un mesaj clar candidaților la europarlamentare: ”Eu voi promova cea mai bună echipă pentru Brăila. Toată campania mea și toată energia mea va fi axată pe candidații pe care îi am la alegerile locale. La europarlamentare, voi vedea ce voi face. Dar cu siguranță toată energia mea va merge către candidații de la alegerile locale!”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry