Cosmin Răzmeriță îi recomandă șefului CJ să aloce fondurile necesare pentru funcționarea UAT-urilor

Președintele ProRomânia Brăila spune că primarii ar trebui să-și ia gândul de la fonduri guvernamentale, pentru funcționare. Singura soluție, în opinia lui Răzmeriță, rămân fondurile pentru investiții, în colaborare cu Consiliul Județean, alocate fiecărui UAT în parte, care s-ar putea acorda direct.

”Guvernul Orban, din cauza măsurilor fiscale luate în pandemie aruncă primăriile într-o gaură neagră. Mai mult, primarii gospodari, care au înțeles gravitatea situației în care ne aflăm, au cheltuit bani din bugetele proprii pentru combaterea răspândirii virusului. Unii au cumpărat măști și dezinfectant pentru populație, alții tablete pentru elevi. Totul în ideea că Guvernul îi va ajuta să treacă peste pandemie. Ei bine, ajutorul se lasă așteptat!

O soluție ar putea veni de la Consiliul Județean. Îi fac o propunere președintelui Consiliului Județean Brăila, să renunțe la alocarea fondurilor în parteneriatul cu UAT-urile, pentru investiții, și să revină la alocarea efectivă a banilor către acestea, pentru acoperirea bugetului de funcționare.

Această formulă a dat rezultate în trecut, iar acum, în criza în care ne aflăm, prioritară este sănătatea oamenilor și nu investițiile.

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu primari din județul Brăila, aceștia consideră că este absolut necesară întoarcerea la vechea modalitate de acordare a fondurilor către UAT-uri”, spune Răzmeriță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry