Cristian Bușoi: ”Sănătatea a devenit o prioritate în UE. Salut alocarea a 9,4 miliarde de euro!”

9,4 miliarde de euro pentru sănătatea cetățenilor europeni. Este una dintre cele mai bune investiții ale UE, anunțată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ieri, în plenul Parlamentului European. Acești bani vor finanța un nou Program de Sănătate, solid și independent, Health4EU.

Avem astfel dovada că vocea cetățenilor europeni este ascultată, iar apelurile mele către Comisia Europeană pentru un Program de Sănătate independent, mai bine finanțat și cu obiective mai ambițioase au avut efectul așteptat.

Este clar acum că Sănătatea a devenit o prioritate pentru Europa. Finanțarea propusă pentru EU4Health – de peste 9 miliarde de euro – cu mult peste bugetul actual alocat Sănătății prin Fondul Social European Plus, de 473 de milioane de euro, ne va ajuta mult mai bine în confruntarea cu epidemiile, virusurile și alte amenințări de sănătate publică de care ne-am putea lovi în viitor”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Health4Eu va finanța și programe de formare a personalului medical și va investi în transformarea digitală a sectorului Sănătății, precum și în implementarea infrastructurilor digitale interoperabile, inclusiv pentru cercetare și schimb de date.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry