Cum a dispărut dosarul penal al deputatului Alexandru Popa, de pe portalul Judecătoriei? Candidatul PNL la Consiliul Județean a bătut crunt un bărbat din Făurei!

Dosarul nu se mai găsește pe portalul Judecătoriei Făurei. A dispărut ”ca prin minune”, iar deputatul Popa se laudă acum că nu a fost NICIODATĂ inculpat. Dovezile, chiar dacă au fost ”îngropate”, există!


Președintele Partidului Național Liberal Brăila, Alexandru Popa, a snopit în bătaie un bărbat care nu îi împărtășea aceeași viziune politică!

În aprilie 2016, ziarul Obiectiv publica un articol cu titlul ”Fiul primarului din Cireşu, acuzat că a snopit în bătaie un tânăr din Făurei”. La acea dată, Alexandru Popa, băiatul primarului liberal Radu Popa, l-a bătut pe bărbat cu bâta până l-a lăsat inconştient la pământ.

Cristi B., în vârstă de 36 de ani, din Făurei, a povestit redactorilor Obiectiv că vineri seară (15 aprilie 2016 – n.r.), a ieşit într-un restaurant din localitate, însoţit de mai mulţi amici. La masa lor, a sosit ulterior Alexandru Popa, în vârstă de 25 ani, cu câţiva prieteni şi au început să discute amical despre un meci de fotbal jucat în ziua respectivă, apoi despre politică. Subiectul care ar fi băgat zâzanie între cei doi a fost legat de actualii candidaţi la Primăria oraşului Făurei, mai exact, candidatul din partea PNL, Săndel Stancu, care ar fi rudă cu actualul primar din Cireşu şi, implicit, cu Alexandru Popa. Reclamantul Cristi B. susţine că şi-a dat cu părerea despre Săndel Stancu, lucru care l-ar fi enervat la culme pe Popa jr. “Mi-am exprimat opinia în legătură cu ruda lui. Am spus că nu cred că are vreo şansă să câştige alegerile locale, pentru că lumea îi ştie că au fost implicaţi de-a lungul timpului în diverse conflicte. Atunci am primit replica de la Alexandru: «Lasă că punem noi monopol şi pe Primăria din Făurei, şi pe voi, aşa cum am făcut la Cireşu», ne-a povestit Cristi.

Astăzi, deputatul Popa Alexandru vrea să pună monopol pe tot județul Brăila.

Reclamantul ar fi ieşit în faţa localului pentru a fuma. “După ce am terminat de fumat, am stins ţigara, moment în care am simţit mai multe lovituri în spate, apoi am căzut, iar Alexandru Popa şi un anume Valentin Mocanu, care îl însoţea, au continuat să mă lovească cu o bâtă sau un par, nu am observat foarte bine ce anume era acel obiect dur”, a declarat victima, pentru ziarul Obiectiv.

După ce a rămas la pământ, cei care i-ar fi aplicat “corecţia” lui Cristi au plecat. Victima nu a alertat iniţial nici poliţia, nici nu a solicitat îngrijiri medicale de la Ambulanţă. Ajutat de prietenii cu care a ieşit în oraş, a ajuns acasă. După aproximativ 24 de ore, a început să se simtă rău, a pus mâna pe telefon şi a chemat Salvarea. Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila cu politraumatisme prin agresiune, conform datelor publicate de ziarul Obiectiv.


Dosarul a dispărut, ca prin minune, de pe portalul Judecătoriei Făurei!

Astăzi, deputatul Popa pare curat ca lacrima. Nu îl găsești în niciun dosar, deși gurile rele spun că au existat destul de multe plângeri la poliție pe numele lui, dar și a altor membri din clanul Popa.

Președintele Consiliului Județean prezentat astăzi câteva detalii din dosarul dispărut. Dovezile, chiar dacă au fost ”îngropate”, există!

”Vreau să vă citesc dintr-un document oficial și public: dosarul nr. 828/228/2019, Judecătoria Făurei, județul Brăila, încheiere ședință din Camera de Consiliu, 11.06.2019. Prin cererea înregistrată pe rolul acestei instanțe, la data de 4 aprilie 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei a solicitat confirmarea ordonanței de renunțare la urmărirea penală în dosarul penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe. Din cercetările efectuate și probele administrate în cauză a rezultat următoarele: Popa Alexandru este fiul primarului comunei Cireșu, județul Brăila și nepotul numitului Stancu Săndel, care în perioada incidentului a stat la baza cercetării efectuate în cauză, candidat pentru funcția de primar al orașului Făurei.

Este clar că a fost vădit o acțiune politică, această faptă.

În seara zile de 15.04.2016, persoana vătămată, a jucat fotbal cu mai multe persoane(…) iar în jurul orei 22.30 s-a deplasat la un cafe-barul din localitate, unde ulterior și-a făcut apariția inculpatul Alexandru Popa. La un moment dat au dat naștere discuțiilor pe tema fotbalului dar și cu privire la alegerile ce urmau să se desfășoare în viitorul apropiat, respectiv în iunie 2016. Cu această ocazie, persoana vătămată a afirmat faptul că numitul Stancu Săndel nu are șanse reale să câștige funcția pentru care candidează, fapt ce a generat o serie de discuții în contradictoriu cu inculpatul.

La un moment dat, persoana vătămată a ieșit în afara cafe-barului pentru a fuma o țigară, fiind urmat de inculpatul Alexandru Popa”, a citit președintele Consiliului Județean, dint-un document oficial.

Gravitatea situației constă în faptul că deputatul Alexandru Popa a ales să-i aplice o corecție fizică unui om cu care nu avea aceeași viziune politică și care a susținut că unchiul lui nu va câștiga alegerile.

Astăzi, când deputatul este candidat, la rândul său, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, ne întrebăm ce vor păți brăilenii care nu îl vor vota. Dar cei care își exprimă public nemulțumirea? Vor fi bătuți?

Ce vor păți astăzi brăilenii care nu își doresc un președinte de Consiliu Județean semidoct, care nu este în stare să citească un discurs în plenul Camerei Deputaților și a cărui antecedente penale au dispărut?

Ar trebui să ne fie frică de Alexandru Popa, doar pentru că Judecătoria Făurei a decis că nu este un pericol public, iar dosarul în care a fost inculpat a dispărut?

”Omul a fost inculpat, în instanță, judecătorul i-a stabilit vinovăția, însă a considerat că o bătaie nu este atât de gravă:  se constată că nu există un interes public în urmărirea acestor fapte, care reprezintă un pericol social redus”, a mai declarat președintele Consiliului Județean.

Judecătorul a motivat decizia prin faptul că un proces penal, în acest caz, ar fi costisitor și nu ar fi justificat.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry