Cum ar arăta un PNDL în Sănătate? PSD vine cu un Program de Guvernare complex, care îmbină toate aspectele socio-economice!

PSD se gândește la un FOND Național de Dezvoltare Locală – 3 miliarde anual alocări sau împrumuturi din fonduri UE (Planul de redresare și reziliență) sau din Trezorerie. PSD vine în fața brăilenilor cu rețele inteligente de alimentare cu apă și canalizare în toate comunitățile.

Programul de Guvernare prevede să înființarea unui registru național al investițiilor publice, o singură platformă publică cu toate proiectele și cu toți beneficiarii. De asemenea, are în vedere creșterea atragerii de fonduri nerambursabile din partea UE si cofinanțare asigurată prin constituirea unui Fond Național de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate.

În urma dezvoltării de care a avut parte România prin implementarea Programelor Naționale de Dezvoltare Locală, Partidul Social Democrat vine cu propunerea unui Fond Național de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate. Asta presupune ca anual, Guvernul să aloce sumele necesare pentru diferite proiecte de dezvoltare a unităților spitalicești din întreaga țară. Proiectele se vor implementa prin cofinanțare, autoritățile locale fiind astfel degrevate de sumele pe care le investesc annual în sănătate. Sigur că, fiecare ne dorim spitale noi, iar acelea se vor face prin accesarea de fonduri europene. Până atunci însă, pandemia ne-a demonstrat că nu suntem întotdeauna pregătiți pentru cele mai sumbre scenarii. Fondul Național de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate vine în ajutorul cetățenilor care au dreptul să beneficieze de servicii medicale la standarde europene”, a declarat candidatul PSD, la Camera Deputaților, George Caranica.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry