Demisie cu acuzații, în PNL Brăila! Sorin Gălbinaș: ”Tot citesc declarații prin presă că PSD nu face…păi și PNL-ul cum face? De azi e clar pentru mine… NU PNL!”

”Indisciplinatul”, așa cum a fost numit de colegii cu putere executivă din PNL, Sorin Gălbinaș și-a dat demisia din PNL Brăila după ce colegii au încercat mai întâi să-l excludă și apoi să-i retragă sprijinul politic.

Motivul este clar: Gălbinaș a fost omul susținut de Cîrligea, Dănăilă și Tabarac. Pentru că nu se putea invoca un astfel de motiv, în cadrul ședințelor, Gălbinaș a fost taxat pentru că a vorbit neîntrebat în cadrul unei ședințe de Consiliu Local Municipal, la ”diverse”, unde a cerut lămuriri în legătură cu traseele Braicar.

Este oficial, azi m-am retras din PNL. Ce se întâmplă în interiorul partidului este foarte grav. De când am luat cuvântul în Consiliul Local am avut numai probleme, am facut câteva printscreen-uri ca sa înțelegeți cum stă treaba. Mi s-a cerut demisia din Consiliul Local, s-a încercat excluderea mea din partid, apoi ridicarea sprijinului politic. Avantajul meu este că de vreo 11 ani de când stau printre politicieni, am învățat foarte multe și am “supraviețuit” acestor propuneri venite pe rând de la Boboc, de la Canciu sau amândoi în același timp, era un fel de concurs, cine-l dă mai repede afară pe Gălbinaș, sunt și înregistrări dar nu-i cazul. Am așteptat deciziile finale, înstiințările în scris cu motivele eliminării mele, dar s-au răzgândit sau mai bine zis i-am făcut să se răzgândească… vin alegeri interne și am ceva influență. În prezent PNL Brăila este condus de oameni pe persoană fizică, care nu au facut nimic notabil în viața lor, doar declarații si poze (cu o excepție, Canciu, care între timp a schimbat stăpânul), iar eu nu-mi pot asocia imaginea cu astfel de personaje care nu respectă nimic, statut, principii, valori, oameni…nimic. Tot citesc declarații prin presa ca PSD nu face…păi si PNL-ul cum face? Să dau un exemplu care depindea de noi în mare parte, eu fiind și în Consiliul de Andministrație al Liceului Sebastian, i-am adus la cunoștința marelui șef de la Inspectoratul Școlar, Președinte de partid și Consilier Local sau cum îi mai spun unii “copy-paste” Canciu, o serie de probleme de la acel liceu, stiți raspunsul nu? “lasă că o să vorbesc”…au trecut vreo 3 luni de atunci și o să mai treaca 3 ani la fel. (am dat doar un exemplu mic… din multe altele). Nu există o strategie, ceva concret, doar bisericuțe cu unicul obiectiv de a fi la conducerea partidului, doar nu se vorbește despre interesele cetătenilor Municipiului, stați linistiți, spune Sorin Gălbinaș.

Gălbinaș: ”Baieții de la București au reușit să impună pe lista de la locale un țepar și un evazionist, vârf de lance al partidului!”

Odată cu demisia din PNL, Gălbinaș aduce o serie de acuzații cu privire la modul în care se desfășoară ședințele de partid, dar și în ceea ce privește luarea deciziilor importante, cum ar fi desemnarea candidaților la diferite alegeri.

Când am intrat in PNL, nu mă cunosteau prea mulți, era prima dată când l-am întâlnit pe Alexandru Dănăilă, după audierile interne la care au participat, pe rând, toți candidații pentru funcția de Consilier, am fost propus de Adrian Tabarac si Cîrligea Florin pe lista de Consilieri Locali, pentru abilitățile, proiectele și ideile mele. Când am semat adeziunea, am aderat la Statut, principii și valori, care la acea vreme se respectau, știam ce aveam de făcut, lucram la proiecte, toate erau foarte bine puse la punct, iar echipa era una bună. Nu vreau să laud pe nimeni sau să pup în dos pe cineva că nu-mi stă in fire, dar conducerea de atunci a reușit sa creeze o forța, un nucleu. Apoi au apărut baieții de la București și au reușit să impună pe lista de la locale un țepar și un evazionist, vârf de lance al partidului si s-a rupt tot. Au negociat atât de bine încât au găsit cei mai slabi candidați, să fie siguri că Brăila nu câștigă nimic (Nu mai zic, că încep să dau din casă). Acum s-a schimbat situația foarte mult, pe lângă acei liberali mai cunoscuți care s-au retras, au fost si mulți alții care au procedat la fel, dar au făcut-o în liniște. Despre ei nu se vorbește, sunt presedinții de organizații de cartier împreuna cu membrii din zonele respective, cei care, din punctul meu de vedere, reprezentau o parte semnificativă din puterea partidului. Mulți dintre ei s-au retras și i-am înțeles, sunt oameni cu principii. În prezent se merge pe “mie ce-mi iese“ si una mai noua care m-a surprins negativ “votez cum zice șefu ca să nu fiu luat la ochi” (adică pe înțelesul tuturor, luat la ochi de cine conduce acum PNL Brăila sau de cine urmează sa conducă). Practic ai două variante, taci și execuți sau pleci”, spune Gălbinaș.

Gălbinaș: ”Dacă cineva se gandește la faptul că nu se poate face nimic din opoziție, se înșală”

Nu este pentru prima dată când PNL pierde oameni vocali, care își doresc să facă opoziție și nici prima oară când liberalii își ”spală rufele” în public. PNL Brăila are acum nevoie mai mult ca oricând de alegeri interne, de stabilitate și de funcții de execuție întregi, pentru a pune bazele unei organizații care să poată intra în alegerile viitoare.

Statistic vorbind, PNL Brăila a pierdut cei mai mulți membri atunci când a avut o conducere interimară.

Odată cu retragerea din PNL, conform legii, pierderea calității de membru duce automat și la pierderea locului în Consiliul Local. Este dificil să lupți din opoziție, să lupți și în propriul partid ca să poți face ce trebuie pentru acest oraș. Nu sunt făcut pentru a face declarații, poze și să incasez bani degeaba. Dacă cineva se gandește la faptul că nu se poate face nimic din opoziție, se înșală. Se pot face multe lucruri, chiar și din opoziție, doar că trebuie sa muncești mai mult, ai de umblat, de obținut răspunsuri, de gândit soluții…și important, ai nevoie de o strategie bine pusă la punct si de o echipa unită. Momentan la PNL nivelul maxim este pe bază de ”lătrat”, nimic în scris și depus la vreo instituție din subordinea Primăriei, doar se dă cu părerea… până a te duce si obține un răspuns în scris de la un director… oho, cale lungă. Tinând cont de toate cele de mai sus, cred că am procedat corect. Sunt un om responsabil, cunoscând situația din interior, pot antipicipa cu ușurință ce urmează să se întâmple, nu pot să povestesc oamenilor care ne-au votat cum trebuie rezolvate anumite probleme, iar peste 3 ani să le povestesc de ce nu s-a putut. Știu că asta este o calitate a unor politicieni, dar eu nu o am. De azi e clar pentru mine… NU PNL!”,a declarat Sorin Gălbinaș.

PNL Brăila și-a făcut un obicei din a susține oameni pentru diferite funcții, oameni care au fost intens promovați, oameni care au beneficiat de campanii de imagine, și pentru care, tot PNL a venit și ne-a spus că, dintr-un motiv sau altul, nu(mai) sunt buni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry