Demiterea directorului școlii din Cireșu și demisia lui Canciu! Viorel Botea a fost categoric: ”Așteptăm decizia Ministerului Educației”

”Să fii slugă? Să fii slugă și să spui faptul că nu ai știut, că nu poți să dai niciun verdict, că nu ai nicio idee, că întâi să facem o discuție. Păi așa, discuții, putem să facem și noi, facem o grămadă de discuții, între noi. Dar, slugărnicia nu permite a spune lucrurilor pe nume. Ăsta este adevărul!”, a fost reacția fostului inspector școlar general, Viorel Botea, după ce a citit interviul dat de Cătălin Canciu, către Edupedu.ro.

Șeful PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, a realizat o serie de materiale video electorale, în școala și grădinița din Cireșu.

În clip, educatoarea, fostă învățătoare a deputatului, are doar cuvinte de laudă pentru Alexandru Popa și nu omite(intenționat) să precizeze că acesta le-a fost alături ori de câte ori au avut nevoie de ceva: ”dotare, materiale”.

În aceeași serie de clipuri electorale mai apar, pe lângă fiica deputatului, un băiețel și o fetiță, care aleargă nestingheriți prin clasă, în timp ce educatoarea dădea interviuri pentru a-i spăla imaginea președintelui PNL Brăila.

”După apariția acestor clipuri clare, care sunt contrare dispozițiilor ministerului și ale inspectoratului, în cel mai bun caz, directorul unității școlare trebuia demis sau suspendat. Trebuiau aplicate sancțiuni conform legii. Nerespectarea legislației în vigoare privind GDPR-ul, privind prezența copiilor în videoclipuri, prezența însemnelor electorale, ale unui partid, sunt contrar legii.

Al doilea aspect, inspectorul școlar general trebuia să-și dea demisia, sau să fie demis de către ministrul Educației! Aceste lucruri sunt inadmisibile! Nimeni, niciodată nu a făcut asemenea măgării! Pentru că astea sunt măgării. Nu sunt lucruri pe care, într-un stat normal, european, se fac. Absolut deloc!

Ce ar fi să ne gândim că acești oameni vor pune mâna pe putere, la Brăila, și vor face ce? CE VOR EI!”, a declarat Viorel Botea.

Candidat pentru un nou mandat de consilier județean, Viorel Botea a dat de înțeles că Ministerul Educației va lua măsurile care se impun pentru sancționarea acestor abateri grosolane.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry