Deputat Nicu Niță: ”Guvernul liberal al României vrea să numere copacii din gospodăriile oamenilor!”

Pădurile înseamnă biodiversitate, aer, apă, hrană, sănătate şi resurse pentru noi toţi, însă de la protejarea pădurilor și până la numărarea copacilor din gospodăria oamenilor, sunt pași care au stârnit controverse în rândul parlamentarilor.

Deputatul PSD de Brăila, Nicu Niță, consideră că legea ar trebui simplificată pentru oamenii, care își plantează câțiva copaci în gospodărie, pentru a se încălzi pe perioada iernii.

Guvernul Orban a pus în circulaţie un proiect de hotărâre care menţine procedurile vechi, cele ce fac aproape imposibilă folosirea în gospodării a lemnului de pe proprietăţile oamenilor. Nu este normal ca oamenii care dețin material lemnos, în gospodărie, să nu îl poată folosi pentru încălzire. În condițiile actuale, este nevoie de înştiinţarea pădurarului zonal, care trebuie să constate oficial materialul din curtea fiecăruia şi de inspecţia la locul faptei a cuiva de la Ocolul Silvic, pentru introducerea operaţiunii în banca naţională de date. Operaţiunea de înregistrare costă o sută de lei indiferent că este vorba despre un braţ de lemne sau despre un camion de mai multe tone şi acordă un spaţiu limitat de timp pentru realizarea transportului.

Guvernul liberal al României vrea să numere copacii din gospodăriile oamenilor!

Lemnul de pe proprietăţile românilor nu este un mijloc de îmbogăţire, ci un element vital, ca aerul şi ca apa. Ca să nu mai vorbim de taxa aceea de o sută de lei pentru a duce un braţ de lemne cuiva care nu are cu ce se încălzi în miezul iernii!”, a declarat deputatul PSD Nicu Niță.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry