Deputatul Ciprian Ciubuc: ”Condamn acțiunile abuzive ale jandarmeriei împotriva celor 150 de tineri care au ieșit azi în Brăila să protesteze pașnic!”

Deputatul AUR, Ciprian Ciubuc, a reacționat după ce forțele de ordine au intervenit pentru stingerea protestului din Brăila.

Reamintim că zeci de tineri brăileni s-au reunit pentru a doua seară de proteste, de această dată în fața Palatului Administrativ. La lăsarea serii, tinerii au plecat pe Calea Călărașilor până la Bariera Dorobanților și înapoi, cerând brăilenilor pe care i-au întâlnit să li se alăture în semn de protest. Protestul a fost oprit apoi de fortele de ordine care au intervenit pentru că ”este ilegal”.

Deși martorii spun că mai multe persoane au fost ridicate de forțele de ordine, purtătorul de cuvânt al IJJ Brăila a declarat că o singură persoană a fost dusă la Inspectoratul de Politie al Județului Brăila, pentru că se afla sub influența băuturilor alcoolice și deranja ordinea publică. Inspectoratul Județean de Poliție Brăila nu a făcut declarații pe acest subiect.

Condamn actiunile abuzive a jandarmeriei Române împotriva celor 150 de tineri care au iesit azi 27.03.2021 în Brăila să protesteze pașnic împotriva restricțiilor care încalcă drepturile și libertăților românilor.

Cer jandarmeriei române din Brăila explicații în scris și să ne spună public cine a comandat această descindere în forță împotriva tinerilor din Brăila și care sunt motivele prin care Jandarmeria Română încarcă abuziv în dube tineri care protestau pașnic în marș!!!, a postat deputatul Ciprian Ciubuc, pe pagina de Facebook.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry