Video: Intervenția jandarmilor! Parlamentarii AUR vin să-i susțină pe tinerii brăileni la protest, în această seară!

Parlamentarii AUR deputat de Galați Sorin Muncaciu, deputat de Galați Lilian Scripnic, senator de Covasna Ionuț Neagu, senator de Brăila Andrei Hangan, împreună cu deputatul Ciprian Ciubuc, vin astăzi la Brăila pentru a susține protestul tinerilor. Aceștia au cerut explicații Jandarmeriei pentru modul în care au acționat sâmbătă seara, când se pare că mai multe persoane au fost reținute.

Venim 4 parlamentari AUR să la Brăila să cerem explicații în scris și oral Jandarmeriei române!!!

Împreună cu 3 parlamentari AUR venim la Brăila să cerem explicații comandantului Jandarmeriei Române din Brăila și să aflăm cine a comandat Operațiunea de aseară unde au fost abuzați și băgați în dubă mai mulți tineri care au protestat ieri în Brăila!!!

Dle Comandant cine a comandat operațiunea de aseara la Brăila și care au fost motivele!!!

Cer în scris și oral explicații!!! La 16.30 vom fi la Brăila, venim de la Chisinau unde am participat la sărbătoarea 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România 27 Martie 1918 și lansarea partidului independent AUR Moldova, identic frate al AUR din România!”, a declarat deputatul Ciprian Ciubuc.

Într-un comunicat de presă, Jandarmeria Brăila dezminte toate informațiile potrivit cărora ar fi fost ridicate mai multe persoante sâmbătă seara, de la protest.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila este abilitat să facă următoarele precizări:

În data de 27.03.2021, în municipiul Brăila, a avut loc un protest spontan față de restricțiile adoptate în contextul pandemic, jandarmii legitimând 23 de persoane.

În timpul protestului, jandarmii au observat un bărbat aflat vizibil sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat să se legitimeze și a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brăila pentru stabilirea identității.

Ulterior a fost sancționat contravențional atât pentru tulburarea ordinii și liniștii publice cât și pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiul public cu amendă în cuantum de 700 lei.

Deși în spațiul public au apărut afirmații conform cărora jandarmii ar fi ridicat mai multe persoane din rândul manifestanților, dezmințim aceste afirmații.

La acest protest spontan, măsurile de ordine și siguranță publică au fost asigurate de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, nefiind solicitate efective ale Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța”, se arată în comunicatul transmis de IJJ Brăila.

Cu toate astea, din filmările postate pe internet, se pare că realitatea este alta. Protestul a fost oprit de un jandarm care le-a spus foarte clar protestatarilor că este ilegal ceea ce fac, fără să prezinte care sunt legile încălcate de protestatari.

Tinerii care se aflau seara trecută la protest, spun că au fost mai multe persoane reținute.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry