Deputatul Emilia Meiroșu: ”Pro România este singurul partid care poate stabili o viziune clară asupra sistemului de învățământ”

Deputatul Emilia Meiroșu: ”Pro România este singurul partid care poate stabili o viziune clară asupra sistemului de învățământ”

 

 

Președintele Pro România Brăila, Emilia Meiroșu a tras un semnal de alarmă asupra viziunilor pe care actuala guvernare dorește să le implementeze în sistemul de educație. Meiroșu spune că site-ul Pro România a fost asaltat de cereri venite din partea profesorilor nemulțumiți de programul propus de Andronescu.

Zilele acestea, pe site-ul Pro România, vin mesaje de la profesori care își manifestă supărarea, tristețea și indignarea, în urma promovării acelei viziuni, a doamnei Ecaterina Andronescu și a Ministerului Educației, prin care dispar o mulțime de discipline din Evaluarea Națională, sau din examenul de Bacalaureat.

Chiar astăzi, de dimineață, pe site-ul Pro România, o mulțime de profesori de informatică ne-au făcut solicitările, de a susține demersul, ca informatica să nu fie scoasă din examenul de Bacalaureat.

La ora aceasta, pe noua viziune promovată, în toate întâlnirile cu profesorii, de către doamna Andronescu, informatica, pentru care ne-am luptat atât de mult timp să intre, inclusiv în planul cadrul la gimnaziu, este scoasă din evaluarea competențelor și din evaluarea de la probele profilului real(…)

După părerea mea, Pro România este singurul partid, la ora aceasta, care poate stabili o viziune clară asupra sistemului de învățământ. Ne propunem în momentul acesta să oprim toate modificările care pot să producă efecte extrem de negative pe termen lung în sistemul de învățământ, ca apoi să construim o Lege, cu toți factorii implicați în sistemul de educație”, a declarat președintele Pro România, Emilia Meiroșu.

 

 

Cei doi deputați de Brăila, Emilia Meiroșu și Mihai Tudose, consideră că o Lege a educației se clădește pe o perioadă lungă, timp în care factorii implicați în sistem să poată să-și contureze un ideal care să satisfacă atât cererea, cât și oferta, din învățământul românesc.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry