Deputatul liberal Popa Alexandru, despre drumul expres Brăila – Galați: ”Ca să fie clar: acest drum este realizat de PNL!”

Aprobat de Guvern în septembrie 2008, acum 13 ani, drumul expres Brăila-Galaţi a fost scos la licitaţie, prima dată, în octombrie 2019. Studiul de fezabilitate pentru drumul expres Brăila-Galaţi a fost finalizat şi avizat în 2008, iar documentaţia şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin Hotărârea Guvernului nr. 1145 din 18 septembrie 2008. Devizul general a fost actualizat şi avizat în 2018.

”Constat că PSD-iștii brăileni, printr-o voce importantă a lor, domnul deputat Mircea Florin, au anunțat cu mândrie faptul că au început lucrările la drumul expres Brăila-Galați.

Proiectul tehnic a fost realizat în perioada guvernării PNL și începerea lucrărilor a avut loc tot sub guvernarea PNL, așa încât ar fi cazul ca PSD-iștii să nu se mai laude cu realizările altora. Ei nu au fost în stare să construiască niciun drum expres în Brăila în 30 de ani și acum, dacă PNL a început drumul expres Brăila-Galați, PSD-iștii se laudă cu ce fac alții.

Ca să fie clar: acest drum este realizat de PNL. Dacă PSD-iștii nu au cu ce se lăuda e problema lor, dar să ajungi să te lauzi cu proiectele și realizările altora este jenant. Domnilor din PSD, terminați cu astfel de mesaje publice prin care vreți să le dați oamenilor impresia că aveți vreo contribuție la realizarea acestui proiect! Asta este dezinformare! Drumul expres Brăila-Galați este un proiect realizat de PNL și ne mândrim cu el. 

Și o întrebare pentru domnul Mircea Florin, care se grăbește să anunțe că au început lucrările la drumul expres: în adâncul dvs cumva sunteți liberal, de vă mândriți atât de mult cu realizările PNL? Sau în lipsă de realizări proprii vă lăudați cu ce apucați? Fiindcă din ce s-a văzut, dvs, cei de la PSD, aveți multe idei și proiecte, dar cu punerea lor în practică stați mai prost”, se arată în comunicatul transmis de președintele PNL, Popa Alexandru.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila – Galați a fost semnat la data de 15 aprilie 2021, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu Asocierea SC SA & PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade SRL.

Inițial, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost lansată pe 3 octombrie 2019, suspendată pe 31 octombrie 2019, repusă în desfăşurare pe 3 martie 2020 şi suspendată pentru a doua oară pe 10 aprilie 2020, apoi reluată pe 16 aprilie 2020.

Conform datelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, durata contractului este de 34 luni, din care zece luni perioadă de proiectare și 24 luni perioadă de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry