Deputatul Nicu Niță, despre proiectul alternativ la bugetul de stat: ”Se poate! Austeritatea nu este o soluţie!”

PSD a prezentat miercuri un proiect alternativ la bugetul de stat. Bugetul alternativ are ca obiective stoparea COVID-19, vaccinarea populaţiei, investiţii în capital uman, în infrastructură şi o relansare a economiei.

Pe scurt, ţinta propunerii PSD este un buget de 374 de miliarde de lei, iar principalele obiective sunt:

1. Stoparea răspândirii virusului Sars Cov 2, vaccinarea populației și creșterea capacității sistemului de sănătate prin investiții în capitalul uman și infrastructura din domeniul medical.

2. Revenirea economică sustenabilă prin investiții masive din toate sursele de finanțare, prin consum crescut și prin stimularea exporturilor.

3. Bani mai mulți la buget. O mai bună administrare și colectare a taxelor și impozitelor existente. Prin stoparea furturilor și prin raționalizarea cheltuielilor nejustificate. Prin criterii de performanță în instituții publice și companiile de stat, nu prin tragerea la sorți a acestor funcții. Prin prioritizarea investițiilor. Prin digitalizarea marilor sisteme publice.

4. Stimularea muncii și creșterea veniturile angajaților cu salarii mici și medii – până la 6000 lei salariu brut lunar. Facilități pentru firmele care măresc substanțial veniturile angajaților. Practic, continuarea măsurilor PSD pentru ieșirea din cercul vicios al salariilor mici și consolidarea clasei de mijloc. Plus, un Pachet de Stimuli pentru creșterea natalității. Pentru că este un must, nu un moft!

5. Siguranța locurilor de muncă. Propunem programe consistente de sprijin pentru Companii mari și IMM. Toate condiționate de menținerea și crearea de noi locuri de muncă.

6. Patriotism economic. Un program de relansare a producției – Fabricat în România. Propunem programe și măsuri pentru refacerea unor industrii competitive, nu vânzarea celor mai importanțe companii ale statului român, pe nimic, acum în pandemie

Se poate! Austeritatea nu este o soluţie!”, a declarat deputatul PSD Nicu Niță.

În proiectul prezentat, social-democrații ar aloca mai mulți bani către Sănătate-30% Educație – 18% și Investiții – 18% și ar tăia de la bugetul Parlamentului, fondul de rezervă al premierului și acțiuni generale – ministerul Finanțelor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry