Deputatul Nicu Niță, inițiator al Legii de recunoaştere a muncii în condiţii speciale pentru lucrătorii din sectorul de construcţii nave!

Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat, la finalul săptămânii trecute, Legea prin care se solicita recunoaşterea muncii în condiţii speciale pentru lucrătorii din sectorul de construcţii nave, completându-se astfel Legea 263/2010 privind sistemul de pensii publice, la care a fost inițiator și deputatul brăilean Nicu Niță.

”Stagiul complet de cotizare pentru această categorie va fi de 25 de ani, iar vârsta minimă de pensionare va fi de 50 de ani pentru femei şi 52 de ani pentru bărbaţi. Reducerea vârstei de pensionare pentru navalişti ţine cont de condiţiile speciale zilnice în care aceștia își desfșoară activitatea. Condițiile actuale nu permit menţinerea în piaţa muncii a lucrătorilor din domeniul naval până la o vârstă înaintată, deoarece starea de sănătate nu le mai permite să livreze o productivitate competitivă. Alături de colegii mei am venit în ajutorul lor prin modificarea legii”, a declarat deputatul PSD Nicu Niță.

Încă de la debutul inițiativei legislative, parlamentarii PSD s-au implicat în mod activ în susținerea și elaborarea proiectului, în primul prin întălnirile și discuțiile de lucru cu sindicatele navaliştilor.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry