Deputatul PNL Alexandru Popa critică declarațiile făcute de președintele Consiliului Județean: ”Ne spuneți că va fi un proiect care va fi realizat în mandatul următor. Vă așteptați să fiți președinte și în acel mandat?”

Zilele trecute consilierii județeni au votat un proiect, care viza un teren de 3,5 ha, pe strada Râmnicu Sărat, unde se dorește construirea unui nou spital.

Opoziția nu a pierdut ocazia pentru a-l taxa pe președintele Consiliului Județean, cu privire la durata unui astfel de proiect. Deputatul liberal Alexandru Popa, președinte al PNL Brăila, a fost ironic la adresa președintelui CJ și i-a transmis acestuia, pe viitor, să-l întrebe pe vicepreședintele Epureanu despre ce poate realiza sau nu Consiliului Județean.

”Președintele Consiliului Județean Brăila, domnul Chiriac, se laudă mai nou că vrea să construiască un spital cu 400 de paturi în care să mute corpul B al Spitalului Județean. Recunoaște că n-o să facă asta în acest mandat, dar spune că rămâne pentru viitorul Consiliu Județean să termine mărețele proiecte pe care vor fi începute sub conducerea sa.

Dacă n-ar fi penibil modul în care vorbește despre construcția unui spital de parcă ar construi o baracă, ar fi amuzant.

Domnule președinte, aveți deja cinci ani de mandat și în primii patru ani abia ați reușit să rezolvați cât de cât problema asigurării medicamentelor și materialelor sanitare la Spitalul Județean! Dacă ați avut nevoie de patru ani ca să vă dați seama cum să faceți achiziții în așa fel, încât spitalul să nu rămână săptămâni sau luni la rând fără medicamente și materiale sanitare uzuale, cât o să vă ia ca să construiți un nou spital? 

Ne spuneți că va fi un proiect care va fi realizat în mandatul următor. Vă așteptați să fiți președinte și în acel mandat, de faceți planuri pentru viitorul Consiliu Județean?

După cinci ani în care ați fost la conducerea CJ, principalele realizări cu care vă lăudați sunt unele care deocamdată sunt în faza de proiectare. Practic, sunt doar vorbe. Și chiar dacă vor fi finalizate documentele pentru acele proiecte, până la realizarea și finalizarea licitațiilor poate să dureze ani de zile, iar din momentul în care încep lucrările propriu-zise va mai dura ani de zile până la finalizarea investițiilor. Practic, până la finalul mandatului dvs o să vă lăudați cu mărețe realizări ce există doar pe hârtie.

Până de curând vă lăudați cu proiectul privind reabilitarea Corpului B al Spitalului Județean, acum vă lăudați cu proiectul privind construcția unui nou spital, în care să mutați Corpul B al Spitalului Județean. Peste un an cine știe ce idee vă mai vine ca să mutați spitalele. Vă jucați cu proiectele astea de parcă spitalele ar fi niște corturi cu câteva saltele gonflabile pe care le mutați dintr-o parte în alta!

În plus, mai spuneți că vă gândiți să construiți noul spital cu finanțare europeană. Am impresia că dvs nu înțelegeți nimic din modul în care se lucrează cu finanțările europene. Ca să construiți un spital cu finanțare europeană trebuie să fie deschisă o axă de finanțare în acest domeniu, trebuie să realizați un proiect și trebuie să fie aprobat acest proiect. Eu știu că dă bine să spui că vrei să construiești un spital cu bani europeni, dar de la vorbă la faptă e distanță mare.

Înainte să vă lăudați cu construcția de noi spitale, mai întrebați-l și pe domnul vicepreședinte Epureanu, că dânsul știe mai bine ce se poate face și ce nu se poate face la CJ!”, a transmis deputatul Alexandru Popa, într-un comunicat de presă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry