Deputatul Popa, despre DJ 203R: “Pentru șoferii care circulă pe drumul respectiv este un coșmar! Nu se poate conduce cu mai mult de 20km/h!”

Președintele PNL, deputatul Alexandru Popa, a transmis un comunicat de presă în care îi adresează o serie de întrebări președintelui Consiliului Județean, Iulian Chiriac.
Deputatul face referire la starea drumurilor județene din Brăila, în special la DJ 203R care leagă localitatea Cireșu de localitatea Ulmu.

“Calitatea drumurilor județene din Brăila arată calitatea administrației PSD a județului Brăila, sub conducerea lui Iulian Francisk Chiriac: deplorabilă.

De câte ori are ocazia, președintele Consiliului Județean Brăila se laudă că a mai modernizat niște drumuri județene, că lucrurile merg din ce în ce mai bine pe partea de infrastructură rutieră, că totul e sub control, dar realitatea este că pe unele drumurile respective nu se poate circula decât cu 20-30 km/h. Nu știu cu ce compară domnul președinte, când spune că pe drumurile județene se circulă din ce în ce mai bine: cu câmpul proaspăt arat, după o ploaie torențială?

DJ 203R, care străbate localitățile Ulmu și Cireșu de la un capăt la altul și trece prin Batogu și Lișcoteanca, este un drum la care n-a mai fost făcută o reparație în ultimii 40 de ani și îi aduce la disperare pe cei care circulă în acea zonă. Domnul președinte a fost întrebat de mai multe ori despre acest subiect, iar de vreun an tot spune că există un proiect aprobat de Consiliul Județean, ce urmează să fie realizat pe fonduri europene.

Da, există proiectul, dar realizarea lui pe fonduri europene este deocamdată doar o dorință, un vis frumos al domnului Chiriac, nu este o certitudine. Chiar el a recunoscut că ar mai putea dura vreo 3-4 ani până să se realizeze la modul concret lucrările.

Până atunci, pentru șoferii care circulă pe drumul respectiv este un coșmar: o șosea cu tronsoane neasfaltate, acoperite cu un strat de pietriș, cu porțiuni pe care nu se poate circula cu mai mult de 20 de km/h.

Lucrurile sunt atât de grave, încât unele firme de transport au refuzat să intre pe acest traseu, fiindcă își distrug mașinile, iar ambulanțele au mari probleme să ajungă la pacienți.

Domnule președinte Chiriac, în ultimii ani ne-ați tot spus că drumurile sunt o prioritate pentru dvs. Vă întreb la care drumuri vă referiți, că poate n-am înțeles eu bine: drumurile județene, cele care sunt în administarea Consiliului Județean? Adică și DJ 203R?

Sunteți președintele Consiliului Județean de 5 ani și până acum nu s-a făcut nimic cu DJ 203R. Ne puteți spune ce înțelegeți dvs prin „prioritate”? Nu de alta, dar pare că înțelegem lucruri diferite. 

Pe ce criterii stabiliți ce drumuri au prioritate la reparații? DJ 203R, neasfaltat, care nu a fost reparat de 40 de ani, nu vi s-a părut o urgență, ca să vă ocupați de el până acum?

Ne spuneți că o să mai dureze câțiva ani, nu știți câți, până o să-l reparați?

Aveți de gând să veniți în zonă în 2024, în campanie electorală, să le promiteți alegătorilor că dacă votează PSD, o să fie o prioritate pentru dvs să reparați DJ 203R? Sper să veniți cu mașina personală, nu cu cea de la Consiliul Județean! Și când o să le cereți votul celor din Cireșu și Ulmu, nu uitați să le spuneți oamenilor că „pe drumurile județene din Brăila se circulă din ce în ce mai bine “, ca să le fie clar cu cine au de-a face, în caz că mai are vreunul vreun dubiu!”, a declarat președintele PNL, deputatul Alexandru Popa.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry