Deputatul PSD Nicu Niță anunță un nou pachet cu măsuri sociale, printre care creșterea punctului de pensie și a salariului minim pe economie!

Partidul Social Democrat va propune coaliției de guvernare un nou pachet cu măsuri sociale, printre care creșterea punctului de pensie și a salariului minim pe economie.

În contextul creșterii prețurilor, Partidul Social Democrat va propune coaliției de guvernare o serie de măsuri care să vină în sprijinul celor mai vulnerabile categorii.

Astfel, PSD propune o majorare a pensiilor cu mai mult decât procentul de 5,1%, cât este prevăzut în lege.

”Această propunere a fost luată din grijă pentru oameni, pentru cei care au muncit o viață întreagă. În privința salariului minim, Partidul Social Democrat va susține creșterea salariului minim, având în vedere că este singura pârghie prin care Guvernul poate determina creșteri ale veniturilor pentru salariații din sectorul privat.

Aceste majorări nu stimulează inflația pentru că e vorba de o recuperare a puterii de cumpărare, cât mai apropiată de nivelul existent înainte de accelerarea inflației.

Cauza principală a inflației este creșterea prețurilor la energie și carburanți, nu creșterea salariilor”, a transmis deputatul PSD Nicu Niță.

Conform reglementărilor în vigoare, rata inflației luată în considerare este cea stabilită definitiv și publicată oficial de către Institutul Național de Statistică, respectiv rata din 2021, de 5,1%.

Pentru anul 2022, rata inflației, cu toate ajustările, se va stabili abia la finalul primului trimestru din 2023.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry