Deputatul PSD, Nicu Niță: ”Începând de astăzi, alimentele de bază au prețuri mai mici!”

De la 1 august se vor aplica măsurile care ar trebui să ducă la o scădere a prețurilor la raft la alimentele de bază. Mai exact, este vorba de 14 produse de bază.

Astfel, pentru pâine, lapte, ouă, făină sau ulei, carne de porc şi de pui, distribuitorii nu vor putea să își pună un adaos mai mare de 5 procente, în timp ce procesatorii şi retailerii nu pot depăși 20% la adaosul comercial.

”În ciuda criticilor primite din partea unor partide politice de dreapta, măsura propusă și implementată de PSD a avut efecte benefice asupra consumatorilor și a economiei în ansamblu.

Măsura propusă de Guvernul Ciolacu a determinat reduceri semnificative ale prețurilor la cele mai importante 14 alimente de bază. Printre acestea se numără ouăle, carnea de pui, de porc, pâinea, zahărul, mălaiul, fructele proaspete și legumele. Reducerile sunt cuprinse între 14% și 50% la aceste alimente.

Datorită măsurilor luate de PSD, scăderea prețurilor la alimente a adus o creștere reală a puterii de cumpărare, contrar trendului inflaționist.

Până acum, principalele două surse ale inflației din România (și din Europa) au fost prețurile la energie și la alimente. Pe ambele componente, PSD a promovat măsuri pentru protejarea cetățenilor cu venituri mici și medii și ambele propuneri s-au dovedit viabile din punct de vedere economic”, a declarat deputatul PSD, Nicu Niță.

Perioada pentru care sunt aplicate aceste măsuri este de trei luni, timp în care va fi evaluat impactul măsurii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry