Deputatul PSD Nicu Niță: ”Partidul Social Democrat susține un nou program de finanțare de la stat pentru stațiunile balneare și balneoclimatice!”

Un nou program de finanțare de la stat ar putea susține firmele din stațiunile balneare cu sute de mii de euro.

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului condus de ministrul PSD, Ștefan-Radu Oprea, a lansat în dezbatere publică programul de finanțare prin care firmele mici si mijlocii din domeniile HoReCa, medical, sportiv, cultural, evenimente, care operează în statiunile balneare și balneoclimatice din România vor putea obține fonduri nerambursabile din partea statului.

Sprijinul financiar va fi de maximum 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar, iar bugetul alocat programului pentru anul acesta este în valoare de 15.000.000 lei.

Acest sprijin din partea statului are rolul de a contribui la creșterea calității serviciilor turistice și conexe din destinații, fiind acoperite inclusiv cheltuieli aferente formării profesionale a personalului angajat în domeniul HoReCa”, a transmis deputatul PSD, Nicu Niță.

Prin acest program, vor fi finanțate, astfel, următoarele activități:

• extinderea și reabilitarea de structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică, alimentație publică și tratament balnear, inclusiv a rețelelor de captare și transport a factorilor naturali de cură;

• construcția, extinderea și reabilitarea obiectivelor culturale, sportive și de agrement din stațiunile balneare;

• achiziția de echipamente, mobilier și aparatură medicală specifice tratamentelor balneare;

• formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deținute de beneficiar în domeniul HoReCa.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry