După 8 ani în Camera Deputaților, Vasile Varga a participat la ultima ședință a Comisiei Juridice

Am participat, luni, la ultima sedinta a Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor. Nu a fost o sedinta festiva, ci una de munca efectiva, asa cum au fost toate sedintele Comisiei Juridice. Am mai spus, este una dintre cele mai grele comisii din Parlament, este un volum urias de munca, sunt multe legi, trebuie sa fii atent la nuante si interpretari, nu exagerez cu nimic cand spun ca uneori s-a lucrat pana tarziu in noapte pentru a finaliza si a da o forma articulata anumitor legi”, spune fostul deputat liberal Vasile Varga.

În mandatul trecut liberalul a avut trei inițiative legislative, care au devenit legi: 1. intabularea terenurilor proprietate personală 2. modificarea Codului Rutier, după accidentul groaznic de pe Şoseaua Buzăului, astfel că examinarea în vederea obţinerii permisului de conducere se face doar în unităţi medicale autorizate 3. un proprietar care doreşte să-şi extindă un balcon o poate face cu acordul a jumătate plus unu dintre vecini şi nu cu acceptul tuturor, aşa cum era până la modificare.

Le multumesc colegilor deputati, cu care am lucrat si apreciez faptul ca, indiferent de formatiunea politica pe care o reprezenta unul sau altul, fiecare a depus un efort considerabil pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine.

Astfel, dupa sedinta de luni, am inchis un alt capitol al vietii mele, unul pe care l-am scris datorita increderii pe care mi-au oferit-o brailenii atunci cand m-au trimis sa-i reprezint in Parlamentul României.

Le multumesc tuturor celor care, prin votul lor, m-au responsabilizat cu aceasta demnitate şi îi asigur de pretuirea mea!”, a declarat Vasile Varga.

Legea care i-a adus însă cea mai mare notorietate – ”Legea Varga” – a fost promulgată cu intenția de a scoate din facturi costurile apei de ploaie. Reamintim că inițiativa i-a aparținut deputatului liberal de Brăila, Vasile Varga, și s-a concretizat în modificarea şi completarea Legii 241 din 2006, privind serviciul de alimentare cu apă şi canalizare. Consiliile locale pot adopta acum hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale, serviciile urmând a fi suportate din bugetul local.

Activitatea ca deputat mi-am prezentat-o cetatenilor in toti acesti ani, nu as vrea sa mai insist, oricine poate verifica datele oficiale pe site-ul Camerei. Cred că cifrele vorbesc de la sine, ele nu mint si arată că nu am fost genul de parlamentar despre care sa se spuna ca “a dormit in scaun”. Sigur, meritele realizarilor din cele două mandate nu sunt exclusiv ale mele, sunt rodul muncii unei echipe care mi-a fost alaturi. Tocmai de aceea, la final de drum, vreau sa multumesc in mod deosebit personalului de specialitate al Camerei Deputatilor, dar si colaboratorilor si in general tuturor celor care, intr-un fel sau altul, m-au ajutat sa duc la bun sfarsit mandatele de deputat.

Ganduri bune tuturor si succes in activitatile pe care le desfasurati! Sarbatori fericite!”, a declarat Vasile Varga.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry