Exclusiv: Avem documentul! Cifrele prefectului, departe de realitatea din spitale!

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, a postat astăzi pe Facebook o informare, către brăileni, cu privire la ajutoarele primite de județul nostru, din partea Guvernului Orban.

Jurnalul de Brăila a intrat în posesia unui centralizator care prezintă situația reală a materialelor sanitare din Spitalul Județean și UPU, situație care diferă cu mult de cea prezentată astăzi de prefect.

Boboc spune că ”spitalele din județul Brăila, dar și Serviciul de Ambulanță și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, au primit de la Guvernul României nu mai puțin de: 39.350 măști chirurgicale, 8.074 măști FFP2, 2.810 măști FFP3, 8.390 combinezoane, 6.045 viziere și 2.600 mănuși”.

În realitate, Spitalul Județean a primit în luna martie: 20 de bonete, 20 de botoși, 1320 de combinezoane (alte 200 la UPU), 15 litri de dezinfectant, care au mers toți către UPU, 40 de manuși, măști simple 100 de bucăți, măști FFP2 – 200 de bucăți și măști FFP3 – 100 de buc.

În luna aprilie, Spitalul Județean a primit 800 de combinezoane, iar UPU 1350. Tot în aprilie s-au primit 90 de litri de dezinfectant, măști FFP2 – 1870 buc, măști FFP3 – 1170 buc și 3600 de viziere.

În ceea ce privește sumele alocate de la bugetul național, vă remintim faptul că orice buget, local sau național, este creat pe taxe, impozite și alte modalități prin care statul scoate bani din buzunarul românilor. Singurul aport al Guvernului în acest caz este direcționarea sumelor către Brăila. Din cele 2,5 milioane de lei de care vorbește prefectul Cătălin Boboc, 1,5 milioane sunt donați de „Nuclearelectrica” – către Spitalul Județean și nu către județul Brăila.

Întrebat de fondurile pe care le-a primit, de la Guvern, primarul Marian Dragomir spune că suma este mult prea mică, iar cheltuielile cu dezinfectarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor de joacă, plus echipamentele necesare, au depășit cu mult 780.000 de lei. Primăria a acordat către SUPAGL, din fondul de rezervă suma de 1.280.000 lei, astfel încât dezinfectarea, deși nu este obligatorie, să fie făcută, iar cetățenii să fie în siguranță.

Cifrele nu mint, așa cum o fac politicieni, aflați, din păcate, în campanie electorală, care consideră că brăilenii cred orice”, spunea prefectul în postare.

Este adevărat, cifrele nu mint!

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry