Familia Ioniță a demisionat din PNL: ”Festivalul democrației” s-a transformat într-un festival al lipsei de fair-play, al demagogiei și al încălcării valorilor și principiilor liberale!

Pentru unii liberali, dar și pentru o parte a electoratului de dreapta, 2021 s-a dovedit a fi un an decisiv. După înlăturarea aproape forțată a lui Ludovic Orban de la conducerea PNL, unii liberali au privit cu scepticism atentatele lui Florin Cîțu de a rămâne în fruntea Guvernului. Pentru toți cei nemulțumiți de actuala politică liberală, paharul s-a umplut când PSD a fost chemat la guvernare. Efectele nu au întârziat să apară și, după demisia lui Ludovic Orban, au urmat și demisiile oamenilor care l-au susținut în teritoriu.

”Antoneta Ioniță, prim-vicepreședinte al PNL Brăila, și Sorin Ion Ioniță, prim-vicepreședinte al municipalei PNL, am decis să demisionăm, astăzi, din Partidul Național Liberal. Am luat această decizie convinși că demnitatea și respectul față de oameni, de principii și de cuvântul dat, trebuie să rămână mai presus de orice joacă politică pentru interese.

Suntem profund dezamăgiți de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, după declanșarea campaniei electorale interne. ”Festivalul democrației” s-a transformat într-un festival al lipsei de fair-play, al demagogiei și al încălcării valorilor și principiilor liberale. Au fost sacrificați oameni care au avut curajul opiniei și al asumării. Am sperat că lucrurile se vor îndrepta, că nu se va transforma totul într-un bâlci trist și dezamăgitor pentru electoratul liberal.

Din păcate, după alegerile trucate din PNL și eliminarea lui Ludovic Orban, cel care a făcut din PNL un partid puternic și din România o țară cu perspective de dezvoltare și prosperitate pentru oameni, a urmat concubinajul nefericit cu PSD. Nu suntem dispuși să fim părtași la acest act de scoatere a PNL în afara istoriei.

Am intrat în politică din convingere. Nu am fost niciodată niște sinecuriști, care să se fi aciuat pe lângă un partid, pentru un contract sau un post călduț. Dimpotrivă, am dedicat PNL-ului timpul, energia și priceperea noastră, pentru a duce proiectele și principiile liberale printre brăileni. Considerăm în continuare că liberalismul este soluția, dar nu acest liberalism, aservit unor interese obscure, ci liberalismul adevărat, cel care a făcut România modernă.

Decizia de a părăsi PNL nu este una ușoară. E tristă, după ani de muncă în echipa PNL, dar este singura corectă, pentru a ne putea păstra conștiința curată și pentru a putea să ne uităm cinstit, în oglindă și în ochii brăilenilor”, se arată în comunicatul semnat de Antoneta și Sorin Ioniță.

Sigur că Ludovic Orban a declarat că nu va renunța la politică și, cel mai probabil, își va face propriul partid, la care vor adera toți liberalii care sunt nemulțumiți de actuala politică a PNL.

Practic, noua conducere a Partidului Național Liberal, pe lângă faptul că și-a dezamăgit o mare parte a electoratului, atunci când a hotărât să cheme PSD-ul la guvernare, a ajutat indirect la formarea unui nou partid de dreapta, care în 2024 va rupe din voturile PNL.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry