Florin Cîrligea, despre greva bugetarilor: ”Sistemul privat are nevoie de forță de muncă, nu vă obligă nimeni să stați!”

Omul de afaceri Florin Cîrligea a fost tranșant, în cadrul unei conferințe de presă, cu privire la greva bugetarilor de la Casele de Pensii. Angajații protestează față de refuzul Guvernului de a le acorda salarii mai mari. Oamenii spun că veniturile lunare sunt mult mai mici comparativ cu cele ale funcționarilor din alte ministere.

Cîrligea a atras atenția asupra faptului că doar în ultima lună deficitul bugetar a crescut cu 14 miliarde și i-a îndemnat pe bugetari să meargă în sectorul privat pentru salarii mai mari.

”În prezent sunt foarte mari cheltuielile la stat. Fără o reorganizare teritorială, comasarea UAT-urilor, nu se poate, nu ieșim! Deficitul bugetar a mai crescut cu 14 miliarde, într-o lună de zile, a ajuns la 56 de miliarde.

La Casa de Pensii, văd la televizor ca fac grevă, pentru că vor nu știu ce salarii. Măi oameni buni, dacă nu vă convine acolo există sistemul privat! Sistemul privat are nevoie de forță de muncă, nu vă obligă nimeni să stați pe salarii mai mari sau mai mici.

Suntem singura țară din Uniunea Europeană, sau printre puținele, în care toată lumea aleargă pentru angajare la stat”, a declarat președintele Oamenilor de afaceri din cadrul organizației AUR Brăila.

Florin Cîrligea a vorbit și despre o reorganizare teritorială care, prin comasarea UAT-urilor, ar salva bugetul de stat. AUR consideră că modelul după care funcţionează administraţia publică din România nu este sustenabil şi apreciază că reorganizarea teritorial-administrativă a ţării trebuie să fie o prioritate pentru toate partidele şi societatea civilă.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry