#Girl2Leader – Deputatul Antoneta Ioniță a fost mentor pentru o zi!

#Girl2Leader – Deputatul Antoneta Ioniță a fost mentor pentru o zi!

 

 

Ziua Internațională a Fetelor a fost marcată de deputatul liberal Antoneta Ioniță. Parlamentarul a invitat-o pe Luciana Lăpușnenau, elevă a Colegiului Național Gheorghe Munteanu Murgoci, pentru a petrece câteva ore în Parlamentul României.

”Marti, 9 octombrie, am avut deosebita plăcere, împreună cu alte colege parlamentar, să fac parte din Campania #Girl2Leader. Pe scurt, pentru prima dată în România, câte o femeie parlamentar a însoțit o fată în Parlament, timp de 3 ore, ocazie cu care s-au purtat discuții despre ce înseamnă pentru o femeie să activeze în scena politică, care sunt greutățile cu care se confruntă, activitățile din comisiile de specialitate ale parlamentului. Scopul acestui eveniment a fost ca în final fetele să aibă suficiente noțiuni și instrumente pentru ca, atunci când se întorc în comunitatea din care provin să organizeze ele însele o campanie pe un subiect relevant, cu scopul de a produce o schimbare în comunitate.

În cadrul acestui proiect am însoțit și i-am împărtășit din experiența mea politică, Lucianei Lăpușneanu, elevă de excepție a Liceului Gheorghe Munteanu Murgoci, adolescenta din Brăila ce a devenit ambasadoarea Campaniei #Girl2Leader. Am descoperit în Luciana o tânără curioasă, inteligentă, dornică să asimileze noi cunoștințe și m-am bucurat sa-i fiu aproape în această zi.

Sunt sigură că a fost o zi deosebită și interesantă pentru Luciana și îmi doresc din tot sufletul ca, acest proiect la care a participat, să o inspire și să o motiveze să devină un lider implicat în societatea civilă brăileana sau în sfera politică”, a declarat deputatul liberal Antoneta Ioniță.

Ziua Internaţională a Fetelor promovează drepturile acestora, subliniază inegalităţile de gen şi diversele forme de discriminare şi abuz suferite de tinerele din întreaga lume.

Deputatul liberal Antoneta Ioniță s-a implicat activ în promovarea leadership-ului în rândul femeilor, dar în special în rândul tinerelor eleve din Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry