I se clatină șandramaua lui Popa! Un primar și un consilier județean au trecut la AUR, iar Organizația PNL Însurăței l-a abandonat pe deputatul de la Cireșu!

A venit vremea ca deputatul de la Cireșu să deconteze toate racolările pe care le-a făcut de la PSD. Sunt liberali care susțin că deputatul ar fi ieșit mai ieftin dacă s-ar fi înscris el în Partidul Social Democrat, decât să cumpere, la bucată, PSD-iștii.

Printre cei care nu au mai suportat abuzurile actualei conduceri a Partidului Național Liberal se numără Dorobanțu Stăvărel – consilier județean, fost primar în Victoria și Moroiu Florin – primar Salcia Tudor.  

Dorobanțu Stăvărel a povestit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cum toți liberalii din Victoria și-au dat demisia după ce un anume Mitescu, pus de Alexandru Popa să gestioneze campania din comună, ar fi ales un PSD-ist să candideze pentru funcția de primar, din partea Partidului Național Liberal. Mai mult, Dorobanțu spune că în urma sondajului PNL, el ar fi obținut 40%, iar candidatul PNL doar 12%. Dorobanțu nu a luat în calcul faptul că este posibil ca deputatul Popa să numere la fel cum citește, cu degetul, și de aici vine și confuzia privind scorurile din sondaje.

”Am avut o discuție cu domnul Mitescu și am realizat că nu mă împac cu politica lui. Domnul Mitescu este răspunzătorul de zonă, în Victoria. Eu am 24 de ani de când sunt liberal și el are 3-4 luni. A venit și a zis că pe zona pe care răspunde el acolo ar fi bine să fie un viceprimar de la PSD. Nu Popa l-a adus ci Mitescu.

Președintele partidului, Alexandru Popa i-a pus pe masă sondajele și a văzut că viceprimarul stă prost în sondaje. Ni le-a arătat la amândoi. Eu aveam 40%, 32% primarul în funcție, iar el, Dimache Daniel avea 12%. Așa l-au ales, au zis că ăla care are 12% trebuie să fie candidatul”, a povestit Dorobanțu Stăvărel, fost primar PNL al comunei Victoria.

Cu aceeași poveste, a sondajelor, a fost înlăturat de la candidatură și primarul în funcție din comuna Salcia Tudor. Moroiu a fost anunțat că PNL îl va susține pe un verișor de-al lui, care are același nume de familie. Nu este singura comună unde PNL alege candidați cu nume identic cu al contracandidaților, probabil pentru a zăpăci electoratul. La Gropeni, candidatul PNL poartă același nume cu cel al PSD – Cocianu.

”Sunt primar în exercițiu, ne cunoaștem de 12 ani, am colaborat cu toate primăriile, de orice culoare politică(…) Divergența între mine și ce se întâmplă cu PNL Brăila, a pornit de la un sondaj. Am vrut să mă retrag, mă retrăgeam, dar sondajul nu mi s-a părut a fi corect după o săptămână, două. Am sondat și eu lumea prin sat și oamenii m-au întrebat de ce nu mai candidez.

Pentru noi faptele vorbesc, mă știți, știți ce am făcut în comuna aia de 12 ani de zile, asfaltări, biserici, școli, grădinițe, terenuri de sport, centru civic(…) Am ieșit primar pe mâna mea, singur. Două mandate tot singur am ieșit. În al treilea mandat s-a mai alăturat o echipă pe lângă mine. Nu am migrat în niciun partid până acum. Eu zic că suntem oameni cu scaun la cap”, a declarat Moroiu Florin – primar Salcia Tudor.

Cei doi liberali și-au manifestat nemulțumirea față de racolările pe care le-a făcut actuala conducere a PNL Brăila. Dorobanțu Stăvărel a povestit cum liberalii aproape că nu mai au loc la ședințele de partid.

”Sunt veniți din ProRomânia, sunt veniți din PSD. De unde ziceau că liberalii erau trădători la PSD, eu i-am găsit acolo, când am venit la o ședință, pe domnul Paladi, pe doamna Bordea, primarul de la Chiscani, în primele scaune. Ei deja ocupaseră locurile din față a celorlalți liberali. Aș putea să-i zic Partidul Social Liberal acum. În față nu ai loc de ei. PSD, ProRomânia și PNL-ul mai la urmă”, a declarat Dorobanțu Stăvărel.

Problemele pentru PNL nu se opresc aici. Miercuri seara, Organizația PNL Însurăței, în frunte cu Daniel Cîrîc, candidatul pe care liberalii l-au susținut pentru funcția de primar al orașului, și-au dat demisia și au părăsit tabăra deputatului de la Cireșu.

”Din păcate, idealurile nu-și au rostul în politică, interesele obscure și negocierile ascunse, tocmai cu cei care au distrus localitatea, au ieșit la iveală”, a transmis miercuri seara Daniel Cîrîc.

După această informație, de pe pagina de Facebook a Partidului Național Liberal Brăila a dispărut anunțul privind candidatura lui Daniel Cîrîc, din partea PNL, la Primăria orașului Însurăței.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry