Înțelepciunea vine de la Bruxelles! Mihai Tudose și Dan Nica au pus punct disputelor între Brăila și Galați!

După ani de dispute și orgolii care au stat în calea dezvoltării comune a zonei Brăila-Galați, se pare că înțelepciunea vine de la Bruxelles. Cei doi europarlamentari PSD – Mihai Tudose și Dan Nica – au pus piciorul în pragul celor două județe și au creat condiții prielnice pentru o colaborare care promite să meargă mai departe de mandatele actuale.

După ce au semnat un protocol de colaborare pentru construirea unui aeroport regional la Braniştea, lângă Galaţi – obiectiv de investiţii inclus în Master Planul General de Transport, autorităţile brăilene şi gălăţene s-au înţeles şi în privinţa unui alt proiect ambiţios şi unic în România. Este vorba despre un sistem de transport monorail care să lege cele două oraşe şi care să ajungă inclusiv la aeroport.

”Noi am dorit și în mandatul trecut să ne asociem, au fost anumite chestiuni, dar la un moment dat am realizat și noi că nu putem să mergem singuri. Nici Brăila separat, nici cei de la Galați separat. Și au mai existat și doi lianți și am să spun direct, este vorba despre cei doi europarlamentari: Mihai Tudose și Dan Nica. Împreună ne-am așezat cu toții la masă și uitați că a ieșit un lucru extraordinar”, a declarat primarul municipiului Brăila.

Dragomir spune că de această dată colaborarea dintre cele două județe nu este forțată. Atât Brăila, cât și Galați, au proiecte comune dar și individuale pentru care se susțin reciproc.

Unul dintre proiectele comune este realizarea unei linii locale de monorail Brăila-Galați. Primarul Dragomir recunoaște că ideea a aparținut în mare parte europarlamentarului Mihai Tudose.

”Este un proiect de viitor, în care noi credem. A fost depusă documentația, prima solicitare, la Comisia Europeană, acum așteptăm un răspuns. Din ceea ce știu, acest proiect se află în verificări, urmând să ni se comunice procedura viitoare.

Este un proiect inedit, am putea să spunem în premieră în România(…) Ideea a fost a tuturor dar aș putea să spun că la o discuție, am plecat de la un transport foarte modern și la un moment dat domnul Tudose a pronunțat cuvântul monorail”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry