Ion Rotaru, senator PSD: ”Nu sunt bani pentru pensii și alocații? Anul trecut, Guvernul PSD a găsit soluții! Punctul de pensie trebuie să crească din septembrie!”

Senatorul și președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a vorbit în cadrul conferinței de presă, care a dat startul precampaniei electorale, despre criza economică generată și susținută, de actualul Guvern, prin măsurile de relansare propuse.

Rotaru spune că PSD a reușit, în perioada de guvernare să aplice programe coerente, și mai mult, au pus în practică chiar și o propunere a PNL-ului, la acea vreme, de majorare a alocațiilor, în vreme ce liberalii nu reușesc nici măcar să respecte Legea pensiilor, prin mărirea punctului, din septembrie.

”Astăzi ne aflăm în situația în care, Guvernul PNL a reușit performanța de a duce România într-o zonă de scădere economică drastică. Din păcate, această scădere economică nu este compensată, ca să spun așa, cu măsuri. Inclusiv celebrul program pe care l-au lansat nu rezolvă această problemă pentru că economia, mediul de afaceri, oamenii de afaceri, așteaptă măsuri concrete astăzi(…)

Ne aflăm în situația în care, astăzi, România a împrumutat peste 100 de miliarde de lei. Cîțu face aceste împrumuturi cu o nonșalanță demnă de o altă cauză, dar problema care se pune este aceea că nu știm unde se duc acești bani. Nu există niciun fel de explicație sau direcție, în care se cheltuie banii, pentru că nu îi vedem nici în creșterea nivelului de trai, nici în zona de investiții, nici în altă parte. Probabil au de plătit datorii și au de acoperit obligații pe care și le-au făcut(…)

Nu sunt bani în schimb pentru pensii și alocații. Anul trecut, când au făcut propunerea de dublare a alocațiilor, Guvernul PSD a găsit până la urmă soluții, deși nu era prinsă în buget această chestiune. Noi am găsit soluții și am pus în practică propunerea PNL. Astăzi, își bat joc, pur și simplu, de copiii țării și nu au niciun fel de gând să pună în practică dublarea alocațiilor, iar despre pensii nici vorbă!

Noi insistăm ca Legea pensiilor să se aplice, începând cu septembrie, punctul de pensie să crească, așa cum prevede Legea”, a spus senatorul PSD, Ion Rotaru.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry