Judecătoria Făurei a decis că Alexandru Moșescu nu mai poate candida la Mircea Vodă!

Judecătoria Făurei a admis astăzi contestația Organizației Județene a PSD Brăila la adresa hotărârilor nr. 3 și 4 ale Biroului Electoral de Circumscripție Mircea Vodă, care a admis candidatura lui Alexandru Moșescu pentru un nou mandat de primar.

Judecătoria Făurei a admis cererile conexe, având ca obiect contestaţii la legea electorală formulate de contestatorii P.S.D. Brăila, Taiciu Vasile şi Ionescu Ion împotriva Hotărârilor nr. 3 şi nr. 4 din data de 11.08.2020 ale Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă, privind admiterea şi înregistrarea candidaturii intimatului Moşescu Alexandu la funcţiile de primar şi consilier local. Judecătoria Brăila a dispus anularea Hotărârea nr.3/11.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă şi, în consecinţă, a respins candidatura intimatului Moşescu Alexandru la funcţia de primar al comunei Mircea Vodă. De asemenea a dispus anularea în parte a Hotărârii nr.4/11.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă şi, în consecinţă, a respins candidatura intimatului Moşescu Alexandru la funcţia de consilier local al Primăriei comunei Mircea Vodă.

Decizia Judecătoriei Făurei a fost dată astăzi, la ora 16.00, iar intimații au drept de apel în 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Brăila, sub sancţiunea nulităţii.

Potrivit art. 54 alin. (5) din Legea 115/2015, prezenta hotărâre nu se comunică. În baza art. 54 alin. 8 din Legea nr. 115/2015 , la rămânerea definitivă a hotărârii, dispune aducerea acesteia de îndată la cunoştiinţă Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 21 Mircea Vodă, în vederea definitivării candidaturilor.

Alexandru Moşescu, este primar al comunei Mircea Vodă din 2008 și la începutul acestei săptămâni și-a depus candidatura din partea PNL pentru încă un mandat la primăria comunei. PSD-iştii au contestat în instanță dreptul acestuia de a candida folosindu-se de faptul că a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, în care era acuzat de conflict de interese.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry