Liberalii s-au făcut nevăzuți la protestele fermierilor! Mihai Tudose: ”Ați văzut vreun reprezentant al PNL-ului acum în față? Că eu unul nu i-am mai văzut”

Mihai Tudose, europarlamentar și șef al campaniei PSD pentru alegerile din acest an, acuză faptul că protestele transportatorilor și fermierilor au fost deturnate politic. Mai mult, vicepreședintele Partidului Social Democrat a declarat la Digi24 că anumite partide profită de acest demers al românilor nemulțumiți..

”Vă aduceți aminte că anul trecut, la greva profesorilor, era dl. Ciucă cu PNL-ul, conduceau Guvernul, domnul Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD-ului și partener de coaliție a fost 24/24, alături de domnul Ciucă la toate protestele și și-a luat și el înjurăturile egal cu premierul. Ați văzut vreun reprezentant al PNL-ului acum în față? Că eu unul nu i-am mai văzut. Da, avem și noi o amărăciune pe chestia asta.

Coaliția de săptămâna aceasta nu s-a ținut fiindcă peneliștii erau plecați. Noi discutăm la telefon. Mesajul public era de unitate a Guvernului, a coaliției. Uite, suntem și noi aici. La greva profesorilor nu a intrat Ciolacu prin telefon, era acolo toată ziua. Au venit protestatarii, i-a primit Nicolae Ciucă cu Ciolacu, care și-a asumat. Suntem parteneri de coaliție, asta e și la bine și la rău”, a afirmat Mihai Tudose la Digi 24

Nici la Brăila, Partidul Național Liberal, reprezentat de un deputat cu pretenții de mare fermier, nu a avut nicio inițiativă cu privire la protestele agricultorilor și transportatorilor. Mai mult, la întâlnirea cu prefectul județului Brăila au participat, printre protestatari, membri ai PNL Brăila, prieteni ai deputatului de la Cireșu.

Unii protestatari de la Brăila sunt, de fapt, la guvernare!
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose spune că „era un pic mai bine” dacă președintele Klaus Iohannis s-ar fi implicat în situația grevei transportatorilor

Invitat la Digi24, fostul premier spune că „n-ar fi fost rău” ca guvernul Ciolacu să fi avut sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

„N-ar fi fost rău să mai avem un sprijin. Statul să aibă un sprijin. Un sprijin pentru a îndrepta lucrurile. Repet, eu plec de la premisa că o parte dintre solicitările adevăraților protestatari erau întemeiate și sunt întemeiate. Anumite lucruri chiar au luat-o razna – cu prețuri, cu RCA… Într-adevăr, au luat-o razna. Și prețurile acelea se regăsesc în viața noastră de zi cu zi că ce se adaugă la prețurile de transport, automat sunt în costurile produsului final. Orice ajutor era bun. Dacă tot statul participa: stăm toți la masă – partide politice, guvern, parlament, președinție – era un pic mai bine”, a declarat Tudose.

Întrebat la Digi24 dacă protestele sunt politizate, social-democratul a răspuns: „În ultimă fază, da. Astăzi, când stăm de vorbă, politicul, sau o anumită parte a politicului, a încălecat complet acea manifestare inițială”.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry